Strugani horoz krejica

Strugani horoz krejica

Strugani horoz krejica

Krejica* ko krejica! Strugani horoz tijelo, cdc nogice upredene između osnovnog konca, gore krilo klasika CDC natural ili dark brown farbani, repić su dve fibre sa vrata horoza – masno pero i to je sve. Udica je za suve broj #20 ili manja


Ima ova varijanta sa struganim horozom i radim isto sa guljenim paunom, stim da njega ako mi je potrebnija svjetlija varijanta idem na izbjeljivač Varikina. Kad odradim tijelo ide lakiranje radi otpornosti i to bi bilo to nema puno filozofije, a sa nogicama od CDC pera sam prezadovoljan, plovi odlično.

Mušica dobro lovi na Bioštici, Ribniku, Sanici, … tu sam sa njom lijepo prolazio, kada radi riba … Lovim na nju obe vrste pastrmki i naravno lipljena.

Inače nimfu ne bacam u zadnje vrijeme nikako. Nešto nimfe i ne volim praviti, ali imam par standardnih provjerenih na #20 – #22 i to je za Ribnika kad baš neće na površinsku.

Kemo-Moke Alađuz

Ptica Kreja (šojka)

*Krejica – odomaćen naziv u Bosni za sve vrste i imitacije malih jednodnevki koje se rade na udicama od #16 do #26. Nekada su se krila tih imitacija radila od pera iz krila ptice kreje (šojke), ali ih je sada u potpunosti zamenio materijal koji bolje pliva – CDC pera sa tela plovki (patka, guska, labud, …) – Komentar o Krejicama dodao urednik Ivan Korhner

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*