Stranci vole Novi Sad

Stranci vole Novi Sad

tur-novi-sad_640

Stranci vole Novi Sad

Jedan od turistički najpopularnijih gradova u zemlji. Prošle godine od turizma oko 90.000.000 dolara prihoda. Novi Sad će, kako najavljuju turistički radnici, i ove godine zadržati poziciju jedne od najpopularnijih destinacija u zemlji, pre svega kao „siti brejk“ destinacija, odnosno, grad u kojem turisti žele da provedu deo svog odmora.

Turistička organizacija Novog Sada, koja je na Beogradskom sajmu turizma promovisala najnovije projekte za ovu godinu, kao i turističke potencijale grada, upravo sa ponudom koja odgovara ovom tipu turista, naišla je na veliko interesovanje turoperatera iz zemlje, ali i iz inostranstva.

– Prema podacima o ostvarenom broju noćenja stranih turista u 2013. godini, Grad Novi Sad je ostvario priliv od oko 90.000.000 dolara – naveo je Siniša Sević, predsednik Skupštine Novog Sada. – Na ovaj način, turizam u Novom Sadu predstavlja se kao jedna od vodećih privrednih grana.

Goran Sečujski, član gradskog veća za privredu, precizirao je da je prošle godine u Novom Sadu ostvareno više od 240.000 noćenja domaćih i stranih turista.

– Broj noćenja u 2013. godini u odnosu na 2012. povećan je za devet odsto – objasnio je Sečujski. – I broj noćenja stranaca se povećao, skoro za 13 odsto, a medijska promocija Turističke organizacije Novog Sada uticala je i na povećanje dolazaka iz sve većeg broja zemalja sveta u naš grad.

Turiste bi, i ove godine, prema rečima Branislava Kneževića, direktora gradske turističke organizacije, trebalo da očekuju mnoge zanimljive manifestacije.

– Posebno je interesantan treći po redu Sajam omladinskog turizma koji se održava od 8. do 9. jula – istakao je Knežević. – Novost su i turističke rute, koje Novom Sadu nedostaju, a koje će biti definisane ove godine.

– Pored ovog naša organizacija će u ovoj godini proširiti svoj dosadašnji projekat „NS siti kard“ , kao i rad na brojnim novim promotivnim brošurama, promo filmovima, promocijama u zemlji i inostranstvu – kaže Knežević. – U planu je i unapređenje saradnje sa JKP „Gradsko zelenilo“, i sa Nacionalnim parkom Fruška gora.

VIDEO-IGRA

U cilju boljeg upoznavanja Novog Sada, Turistička organizacija je pripremila i video-igru, koja predstavlja animiranu verziju Novog Sada. Ova igra, kako kažu u Turističkoj organizaciji, privukla je izuzetno veliko interesovanje mlađe publike, jer se pored odlične zabave informišu o svim znamenitostima grada, kao i poznatim manifestacijama.

Preuzeto: http://www.novosti.rs

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*