Štefanje na rijeci Gackoj 2014.

Štefanje na rijeci Gackoj 2014.

Sanjin riba gacka web2
Štefanje na rijeci Gackoj 2014.

Već tradicionalno je, po tko zna koji put, dana 26.12.2014. održano Štefanje na rijeci Gackoj, odnosno druženje i ribolov (fly fishing) istinskih mušičara i zaljubljenika u prirodu.
Rijeka Gacka je izrazito bogata ribljim fondom uzimajući u obzir plan i program koji se provodi na temelju gospodarske osnove.

gacka web gacka web1
Znajući za kvalitetu i brojnost riba koje obitavaju u Gackoj optimistično smo toga jutra krenuli ka veličanstvenoj rijeci koja nas je dočekala u svojem predivnom ruhu. Dakako kako i dolikuje mušičarima prva pažnja bila nam je usmjerena na populaciju kalifornijskih i potočnih pastrva u njoj. Brojnost riba je, malo je reći, velika. Vidjeli smo veliki broj ogromnih riba kako potočnih tako i kalifa. Ugodno smo bili iznenađeni. Srce kuca 300na sat, dlanovi se znoje, adrenalin raste, …

druzenje web1 druzenje web3 druzenje web2
Nakon pozdravljanja pohitalo je tako nas 15 mušičara na vodu odabravši svako sam sebi teren i imitacije na koje će loviti (nimfe ili strimer). Voda je bila malo viša, a lovilo se samo s obale!

gacka web3

gacka web2

gacka web4 gacka web5
Ulovljene su dve „veće“ ribe, potočne pastrve, ako si mogu to dozvoliti i nazvati ih velikim, mada znamo da u Gackoj plivaju prave podmornice od pastrva. Jednu je ulovio gosp. Zlatimir Kostelić (56cm) i drugu sam ulovio ja Sanjin Despot (55cm). Obje ribe bile su krasno uhranjene sa predivnim pigmentom i u izvrsnoj kondiciji.

Zlatimir web Sanjin riba gacka web1
Ulovljeno je i nekoliko desetaka manjih kalifornijskih ubačenih riba do 30cm dužine. Naravno svaka riba zaslužuje svoj veliki respekt ne bitno o njenoj vrsti ili dužini.

Na koncu možemo reći da je samo druženje proteklo u predivnoj atmosferi mušičara koji su uveličali čin ovog druženja.
Zahvaljujemo se gosp. Zlatimiru Kosteliću koji je cijelo druženje organizirao. Isto tako od srca se zahvaljujemo direktorici Marini Legčević i gosp. Denisu Lončaru.
Bistro svima i nadam se da se opet vidimo do godine u istom ambijentu pokraj dubina
rijeke Gacke.

vani web vani web2 vani web1 vani web3

Napomena: Potočne i kalifornijske pastrve odavno su zabrani, a specijalno za ovu priliku dozvoljava se mušičarenje na Gackoj i sve ribe nakon fotografisanja su vraćene u vodu.

Sanjin riba gacka web

Sanjin Despot
Foto: Zlatimir Kostelić i Sanjin Despot

Loading

5 Comments on “Štefanje na rijeci Gackoj 2014.

 1. O, da, sad tek vidim kad sam malo bolje pogledao slike…
  Malo se je lik poigrao photoshopom i pojačao boje.
  Pa svi znamo da pastrve sa plavim perajama NE POSTOJE.
  To je on valjda htio ubaciti neku “umjetničku” notu.
  A izgleda kao da su se djeca igrala. 😀
  Bar im je ribolov bio uspješan. Bistro!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*