Šta komarci najviše vole?

Šta komarci najviše vole?

komarac ujedaŠta komarci najviše vole na vama?

Istina je da komarci često biraju određene osobe, a studije su pokazale da to zavisi od njihovog genetskog sklopa, veličine, boje majce koju nose pa čak i količine piva koju su popili. Ugljen dioksid je jedna od prvih stvari koje komarci detektuju u njihovoj potrazi za krvlju.

Komarci lociraju fizički veće osobe brže zato što veće osobe izdišu veće količine ugljen dioksida od malih ljudi.

Ukoliko tokom leta volite da pijete pivo, možete postati atraktivan plen za komarce. U studiji sprovedenoj 2011. godine osobe koje su imale alkohol u krvi privlačile su znatno veći broj komaraca. Osobe koje vežbaju takođe će privući više komaraca nakon treninga zbog kiselina koje se izbacuju kroz znoj. Tu spadamo i mi ribolovci koji se krećemo blizu njihovih staništa.

Vrsta komarca takođe određuje i mesto uboda. Određene vrste ujedaju članke na nogama zbog većeg broja bakterija koje se tamo nalaze, dok neke vrste napadaju vrat i lice zbog blizine ugljen dioksida koji izbacujemo kroz usta.

Sa druge strane, neki ljudi su izuzetno odbojni komarcima zbog kombinacije hemijskih mirisa koje ispuštaju.

„Komarci lete kroz pravu gužvu hemikalijama ali su u stanju da izdvoje one koji ih privlače ka ljudima“, tvrdi istraživač Džejms Logan.

Kada je kombinacija tih mirisa drugačija ili pogrešna, komarac taj signal ne identifikuje sa onim koji mu govori da je u pitanju potencijlna žrtva.

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*