Squirmi

Squirmi

Poštovanje Ivane, drago mi je da vam se moj način pravljenja squirmija dopada. Način izrade je veoma lak i nije puno zahtjevan. Pravim ih na udicama za nimfe, firehole broj 10, 12 i ponekad na 14-ci.

Ove moje imitacije squirmija na slici: udica za nimfe 12-a i tungsten 3,5 do 4mm. Prvo nanesete konca na udicu da napravite podlogu, odmah pri vrhu pričvrstite squirmi wormy koncem, pažljivo ga zategnete/razvučete i namotavate konac do povratne (prije luka udice) pustite squirmi, centrirate ga ako je potrebno i onda pređete koncem do glave i opet do povratne nazad. Kad ste to učinili onda upredete flash bright ili flash dabing na konac i lagano motate sve do glave, gdje to sve lijepo svežete.

Ja lovim po Švedskoj i ovu vrstu mušice imam uvijek sa sobom, jel ona radi tokom čitave godine, a najbolje u jesen i proljeće.

Squirmi koje pravim

Imao sam dosta ulova na nju, ali skoro nikad ne slikam ribu sa mušicom/udicom u ustima pošto odmah sa pjangom (alatom za bezbedno uklanjanje mušice) u meredovu je vadim i puštam ribu nazad.

Imam slika ribe u meredovu.

Alan Kljajić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*