Slavimo 15. rođendan Mušičara!

Slavimo 15. rođendan Mušičara!

Petnaest godina kako je iz štampe izašao Prvi broj lista Mušičar

List Mušičar i dalje traje sada u elektronskoj formi kao Portal Mušičar. Mi iz redakcije slavimo mali jubilej – 15 godina postojanja našeg Mušičara.

Prvi broj je izašao iz štampe u martu 01.03.2008., a svetska premijera je bila na Ribniku u restoranu „Aqua“ zadnjeg dana 29. februara te prestupne-olimpijske 2008. Tih dana je puno mušičara sa prostora ExYu došlo na otvaranje sezone lova na pastrmke. Premijera za čitaoce u Srbiji je bila tog meseca 2008. u Nišu. Mnogi su bili iznenađeni, ali su generalno imali pozitivan stav o ovom listu koji je bio vezan za teme iz mušičarenja.

Prvi broj lista Mušičar
Promocija lista Mušičar u Ribniku 2008. sa Adom Jeginovićem
Promocija lista Mušičar u Nišu 2008.

Štampano izdanje je potrajalo 19. brojeva (oko 3.5 godine). List Mušičar je bio dvomesečnik, izlazio je u neparnim mesecima – 6 brojeva godišnje. Nakon što je prestao da se štampa, posle dve godine pauze 2013. početkom januara krenuli smo u projekat OnlineMušičara – Portal Mušičar (www.musicar.rs) koji i danas traje.

collage brojevi Mušičara 1-5. 2008. godište
collage brojevi Mušičara 6-11. 2009. godište
collage brojevi Mušičara od 12-17. 2010 godište
collage brojevi Mušičara od 18-19. 2011. godiste

Prijatno me je obradovao komentar Nenada Dimitrijevića iz Valjeva, o Mušičaru
„Najkvalitetniji časopis za ljubitelje mušičarenja. Sećam se našeg prvog susreta na Ribniku i mog blagog nepoverenja zbog mnogobrojnih ribolovačkih časopisa koji su brzo postali komercijala. Potom našeg upoznavanja i dugogodišnjeg poštovanja. Pa, gospodine Ivane, svaka Vam čast na entuzijazmu, doslednosti, želji i energiji da se i dalje bavite onim što volite i velika je šteta što časopis više ne izlazi. Ja spadam u onu generaciju koja voli papir pod prstima i ovi časopisi imaju posebno mesto na mojoj polici knjiga o mušičarenju …“

Svi Mušičari koji su izašli iz štampe od 1. do 19. broja

Bistro!

Ivan Korhner, urednik

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*