Škola mušičarenja za djecu i omladinu Mojkovca

Škola mušičarenja za djecu i omladinu Mojkovca

Škola mušičarenja za djecu i omladinu Mojkovca
Organizacija SRFFK „Ravnjak“ Mojkovac, Crna Gora

Dana 10.06.2017. po prvi put u našem gradu SRFFK “Ravnjak” organizovao je školu mušičarenja (flyfishing) za djecu i omladinu Mojkovca. Odazvao se veliki broj učesnika.

Na polaznim časovima koji su organizovani u dva dana, prvi na gradskom stadionu, drugi na rijeci Tari došlo je oko 20 polaznika.

Učesnike je prvi dan pozdravio Sportski direktor Sportsko ribolovnog kluba „Ravnjak“ iz Mojkovca, Zoran Bulatović. Časove su vodili iskusni mušičari i takmičari kluba Dragan Novaković, Petar Vučinić i Boris Ilić – reprezentativac CG u mušičarenju. Pokazane su tehnike zabacivanja i djeca su veoma brzo savladala početne korake bitne kod mušičarenja.

Drugog dana na rijeci Tari između dva mosta izvedeni su pokazni časovi na samoj rijeci, tehnika zabacivanja i vođenja suve muve. Djeca su vrlo brzo učila i zavoljela ovaj način ribolova.

Ovo su veoma su bitne stvari i kao i organizacija ovih škola za očuvanje naše Tare i za mušičarenje u Crnoj Gori.

  

Ovom prilikom još jednom želimo da se zahvalimo Vladi Crne Gore i Ministarstvu sporta i omladine koji su nam svojim donacijama izašli u susret da pokrenemo jednu novu priču u našem gradu, te SRK “TARA” i predsjedniku kluba Marku Blaževiću koji su nam izašli u susret i obezbijedili djeci besplatan izlazak na vodu. Još jedna zahvalnica što su izašli u susret našim najmlađim ribolovcima sa cijenama od 5 eura do 12 godina i 10 eura od 12-17 godina. Imanju Rakočević na ustupljenoj opremi za treninge, predsjedniku opštine gospodinu Dejanu Medojeviću na svesrdnoj podršci našem klubu i mnogobrojnim sponzorima koji su na razne načine pomogli naš klub u ostvarivanju mnogih zacrtanih ciljeva. Bistro!

U narednom periodu biće održano još pokaznih časova za članove koji nijesu mogli prisustvovati današnjoj školi. Svi će biti blagovremeno obaviješteni putem naše Fb stranice.

Razlog je da se što više mladih ljudi zainteresuje za mušičarenje. Cilj škole je da se dočara ljepota ovog sporta, da se unese u život naše djece jedna nova ljubav koja će im ostati za cijeli život.

Godine nijesu bile ograničene i mogli su učestvovati svi. U narednom periodu planiramo još ovakvih škola.

Imaćemo po prvi put i predstavnicu, ženskog člana u omladinskoj Ligi Cg – Milenu Bulatović.

Klub će učestvovati kako na Kupu tako i u prvenstvu Cg za ovu godinu.

Petar D. Vučinić – Rop

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*