Siva boja kod mušičarenja

Siva boja kod mušičarenja

Jedna od najvažnijih boja koja se kod mušičarenja često koristi je siva boja (engl. Grey color). U toj boji se prave imitacije ili detalji na njima, te strune, štapovi, čekrci, oprema mušičara, … Siva boja je interesantna, jer su osim bele i crne sve varijante od ove dve boje sive, bilo tamnije ili svetlije.

U ponudi ima puno materijala u sivoj boji koji se koriste za izradu imitacija (prirodno i bojeno perje, konac, dabinzi, trake krzna, žica, policelon table, veštački materijali, …)

Pera od sive čaplje

U ovoj boji ima insekata kojima se hrane ribe u raznim fazama njihovog životnog ciklusa. Ribe ih rado uzimaju, a posebno su interesantni sivi detalji na imitacijama u drugoj boji.

Koristio sam ovu boju u izradi strimera woolly bugger od sivog marabu perja i telom od pauna. Pastrmke su ga rado uzimale s proleća. Bio sam malo skeptičan zbog boje, ali su me rezultati prijatno iznenadili. Odlično se vidi na vodi i ribe ih dobro uzimaju.
Radio sam nimfe i larve u sivoj boji! Pravio sam policelonske bubice u raznim nijansama sive boje i lepo lovio na njih. Imitacije jednodnevki i midževa u ovoj boji su takođe dobro rešenje. Strimere – posebno zonkere u sivoj boji koristim već duže vreme i lovim na njih pastrmke, bucove i štuke! Najnovije su mi imitacije kedisa u sivoj boji, posebno s proleća.

Razni materijali:

Insekti:

Imitacije:

Sve ostalo u ovoj boji pogledajte u galeriji.

Priredio Ivan Korhner
Fotografije: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*