Seminar za pastrmske proizvođače

Seminar za pastrmske proizvođače

DSC01628 webPastrmski ribnjaci:
Seminar za pastrmske proizvođače u organizaciji kompanije Skretting

Svake druge godine, sada već tradicionalno, italijanska kompanija Skretting zajedno sa  generalnim uvoznikom za Srbiju, firmom Bilans M – Užice, organizovala je za sve pastrmske proizvođače u Srbiji, bez obzira na njihovu veličinu, stručni seminar o pastrmskoj proizvodnji.

Zbog velikog interesovanja, održana su dva skupa, jedan za područje zapadne Srbije, a drugi za istočnu Srbiju. Redakcija lista Mušičar sa saradnicima bila je prisutna na ovom drugom skupu, koji je održan na ugostiteljskom objektu pastrmskog ribnjaka Sisevac, vlasništvo firme RM Stubica.

DSC01586 web

DSC01605 web

DSC01591 web

Osim dobrog izlaganja stručnog konsultanta kompanije Skretting gospodina Ive Šterbića (Hrvatska) na temu “Priprema matica za mrest, mrešćenje, postupak sa ikrom u toku inkubacije i podizanje mlađi” uz pomoć inicijatora gospodina dr Massima Sarti (Italija) bila je to i prilika za jedno odlično druženje uz svečani ručak nakon izlaganja.

DSC01638 web
Ivo Šterbić – Skreting

DSC01637 web

Može se konstatovati da su ovakvi skupovi odlična prilika da manji i pogotovo novopečeni proizvođači dođu do valjanih informacija koje se tiču pastrmske proizvodnje.

DSC01620 web
Stručnjaci iz oblasti uzgoja pastrmki u ribnjacima
DSC01629 web
Bilans M – Užice s gostima na seminaru

Sve pohvale organizatorima skupa i naravno učesnicima koji su se odazvali u zavidnom broju i bez kojih ovakav jedan skup ne bi imao smisla. Evidentno je da postoji potreba za održavanjem ovakvih skupova barem jednom godišnje, a možda i češće i nadamo se da će ovo prerasti u tradiciju.

DSC01651 web
Mušičar je bio prisutan

List Mušičar će se maksimalno truditi da medijski isprati ovakve i slične aktivnosti i manifestacije. Sve ćemo prikazati u posebnom delu Mušičara posvećenom praksi u uzgoju salmonida, koji je uveden kao redovita rubrika od prethodnog broja.

Danko Ćuk, dipl. ing. spec. za ribarstvo
Fotografije: Mušičar i Ivan Korhner

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*