Sedž sa tijelom od šenila

Sedž sa tijelom od šenila

Kedis web2

SBS: Sedž sa tijelom od šenila

Ovu muvu vrlo rado koristim u mjesecu maju i junu na Limu. Prošle sezone u par izlazaka na Lim skoro da mi druga muva nije ni trebala. Lipljeni su je vrlo agresivno uzimali tako da je redovno pean bio od koristi.

Dosta često koristim sedževe urađene na ovaj način samo sa raznim bojama šenila za tijelo, tako da u kutiji treba imati i par nijansi braon boje ove muve.

Kedis web1

U ovom kratkom SBS prikazaću vam kako se ovaj sedž izrađuje, a na vama je da ga isprobate na vama dragim vodama, na kojim pecate.

Od materijala koristio sam udice TMC 2487 u veličini 16, osnovni konac braon boje debljine 8/0, zeleni šenil za tijelo muve, Select Blend dabing od Sava Martinovića, CDC, Srneća dlaka, Hares mask dabing Savo Martinović.

IMG_6042

Postupak izrade

Slika 1. Udicu postavimo u stegu i vežemo početni čvor koncem.

Slika 2. Jedan kraj šenila spržimo plamenom upaljača, a drugi kraj postavljamo na udicu i učvrstimo koncem.

Slika 3. Kada dobro namotajima konca učvrstimo šenil na udici višak odsečemo koji se nalazi kod ušice udice.

Slika 4. Iglom razdvojimo osnovni konac i između niti umetnemo zeleni svetlucavi dabing (Select Blend – Savo Martinović), upredemo oko konca i namotamo preko namotaja konca kojim smo pričvrstili šenil za udicu.

Slika 5. Postavljamo CDC pero koje će imitirati krila

Slika 6. Preko CDC pera postavljamo snopić srneće dlake čije smo vrhove predhodno poravnali u hair stacker alatu. Kada ih sa par namotaja konca učvrstimo višak odsečemo.

Slika 7. Iglom razdvojimo osnovni konac i između niti umetnemo dabing (Hares mask – Savo Martinović) koji će nam imitirati grudi i nožice mušice. Nakon toga vežemo završni čvor i muva je gotova.

Slika 8. Izgled muve sa donje strane.

IMG_6019 IMG_6021 IMG_6023 IMG_6026 IMG_6031 IMG_6035 IMG_6038 IMG_6040
Bistro u novoj 2016. godini

Ervin Latović

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*