SBS: Strimer za bucova

SBS: Strimer za bucova

Strimer je prvobitno namenjen lovu bucova, mada mu neće odoleti ni bandar ni štuka, čak ni smuđ, ako se hrani pri površini.

Za izradu ovog strimera od materijala sam koristio Mustad udicu #6, konac danville 6/0 svetlo žute boje, dlaku polarne lisice bele boje, craft fur Chartreuse boje, a može i polarna lisica zelenkaste nijanse, 3D oči od 4mm, super lepak i uv lak.

Na udicu od okca ka vratu namotamo nekih 1cm osnovnog konca i na njega vežemo snopić bele dlake polarne lisice dužine 5-6cm i dobro pričvrstimo i kapnemo malo lepka.

Kad se lepak osuši do njega vezujemo snopić craft fura ili polarne lisice zelenkaste nijanse koji će ležati preko belog snopića i na to kapnemo malo super lepka, tu ide završni čvor uz okce. Kad se lepak osuši stavljam tanak sloj uv laka i isti osvetlim uv lampom da bi se učvrstio.

Izrada SBS od 1-8

Nakon toga super lepkom lepim 3D oči sa jedne, pa sa druge strane, a nastali prostor između očiju popunjavam uv lakom i učvršćujem isti uv lampom. Uv lak staviti kako sa gornje tako i sa donje strane strimera.

Izrada SBS 9-16
Gotov strimer

Nadam se da sam uspeo da pojasnim kako se pravi ovaj jednostavan strimer.

Varijanta
Strimer za bucova
Gotovi strimeri
Ulov bucova na mahač i strimer od strane autora

Pozdrav i bistro kad prođe vanredno stanje, a do tada se pazite!

Andrej Cvetković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*