SBS: Hirošima fazan muva (nimfa)

SBS: Hirošima fazan muva (nimfa)

SBS: Hirošima fazan muva (nimfa)

Za otvaranje sezone na mojoj Zlotskoj reci vrlo često koristim jednu muvu koju sam nazvao Hirošima fazan muva – nimfa fazanka s gumenim nogicama. Do sada sam na nju imao lepih ulova.

Materijali za izradu:

– Udica jig #8 Dohiku pripremljena sa fixiranim olovom i tungstenom 4,0mm.

– Konac 8/0 Ogijev braon.

– Bakarna žica za porebravanje.

– Bordo fazan.

– Gumene (blesave) nogice.

– Zečiji dabing umiksan sa ice dub pheasant tailom.

 

Izrada KorakPoKorak (StepByStep) – SBS

  1. Udica u stegi sa namontiranim koncem.
  2. Pet isperaka iz repa fazana koristimo za formiranje repa muve
  3. Koncem pričvršćena bakarna žica.
  4. Isperci iz repa fazana fiksirani i spremni za formiranje tela.
  5. Formirano telo muve.
  6. Porebrena muva, muvu rebrati kontra od pravca motanja isperaka za telo (neko kaže neophodno zbog trajnosti)
  7. Montirane gumene nožice muve.
  8. Formirane grudi muve.
  9. Muva završena finišerom (stavio sam i veniard završni lak).

Grupna slika dve varijante Hirošima fazana.

Imam veliko poverenje u klasične nimfe (zec, fazan, princ) no uvek sam bio sklon eksperimentisanju sa ciljem da pronađem nimfe koje zbog nekog dodatka love bolje nego ostale. Pošto je ceo mušičarski svet poludeo za silikonskim, gumenim (ja ih zovem blesavim) nogama, rešio sam da spojim to sa jednim klasikom kao što je nimfa fazanov rep.
Tako je nastao Hirošima fazan, zato što liči na proizvod radijacije (realno) hehe. Radio sam ove teže prolećne varijante na #8, ali radiću i lakše varijante (manje) do 14 sa odgovarajućim nogicama naravno. Muvu sam testirao i dala je odlične rezultate, u par situacija kada je temperatura u toku dana bila najviša, a voda na mojoj reci gotovo pa bistra, odlično je kupila pastrmka pri uzdizanju.

Na nju sam pre par dana dobio i prelepu kalifu u jako dubokoj vodi i nekoliko potočara.

Zlotska reka

Toplo preporučujem ovu nimfu, probajte je voditi mirno, sa cimkanjem, pumpajte je kroz slojeve vode, a rezultate ćete videti.

Pozdrav i bistro na vodi!

Dejan Pastronjević

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*