Sajam lova i ribolova Salzburg 2018. Austrija

Sajam lova i ribolova Salzburg 2018. Austrija

Sajam lova i ribolova Salzburg 2018. Austrija
Evropsko prvenstvo u prepariranju divljači, sitnih životinja i riba

Od 18.02 do 25.02. održao se sajam lova i ribolova i evropsko prvenstvo u prepariranju divljači, sitnih životinja i riba koji je održan u Austriji (Salzburgu).

Izlagači iz Austrije i Sveta izložili su veliki broj lovačkog, a isto tako i ribolovačkog pribora. Zainteresovanost je bila više nego očekivana, a preko 40.000 ljudi obišlo je jedan on najvećih sajmova u Evropi. Svih 10 hala je bilo prepuno, a hala 5 je bila namenjena isključivo za preparate kojih je bilo oko 150, iz 40 zemalja koje su predstavile svoje učesnike na takmičenju i njihove preparate. Među njima je bila i Srbija sa Tanev Daliborom koji je predstavljao Srbiju u profesionalnoj kategoriji. Izložio sam Bandara na postolju sa temom podvodni ambijent. Konkurencija je bila jaka. Bilo je mnogo prelepih radova, a ocenjivanje radova se vršilo po kvalitetu i izgledu samog preparata. Rad Tanev Dalibora uzeo je 80 bodova i osvojio crveni Ruben i Sertifikat.

Bandar na postolju sa temom podvodni ambijent – nagrađeni preparat
Autor Dalibor Tanev sa sudijom

Ovakva vrsta takmičenja se dešava na svake tri godine u različitim Zemljama. Do sada su bila u Italiji, Mađarskoj, Nemačkoj (Dortmund), Austriji (Salzburg), …

Malo sam poslikao i deo sa izloženom opremom, materijalima i mušicama, te vezačima koji su bili na sajmu, na molbu Ivana Korhnera. I ovaj kratki izveštaj je prikaz sajma u par reči i nekoliko fotografija, da vidite kakva je bila atmosfera.

O tome, ostalim fotografijama i preparatima, te ostalim stvarima vezanim za sajam pogledajte u galeriji!

Dalibor Tanev

2 Comments on “Sajam lova i ribolova Salzburg 2018. Austrija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*