Sad malo na Istok

Sad malo na Istok

plakat webFly casting prezentacija: Sad malo na Istok

U svojoj misiji ’’Budi mušičar’’ EFFA FLY CASTING INSTRUKTOR Saša Zec prešao je istočnu granicu Srbije kako bi se odazvao pozivu FF udruženja CLUBUL MUSCARICILOR TEMISOARA iz Temišvara. Evo nas u Rumuniji zemlji očuvane tradicije i punopravnoj članici Evropske Unije.

Dočekali su nas naši domaćini Boris Babić i Tudor Vreme.

Manifestacija: Fly casting day Temišvar 2010.

Organizator: CLUBUL MUSCALICILOR TEMISOARA

Inicijator: Boris Babić

Datum i lokacija: 23.01.2010g. Sala za fizičku kulturu osnovne škole u mestu Giroc

Program: Osnove FC; distance casting; prezentacioni zabačaji; workshop

DSC_0195_1 web

Krajnje nepovoljne vremenske prilike (temperature -20 stepeni Celzijusa i niže) odvratile su od puta veći broj naših kolega. Njih 25 je imalo sreću da se odazovu. Među njima smo primetili i zaljubljenike u mušičarenje generacije od 70 – 80 godina, nije nam promaklo prisutnost kolege koji je došao uz pomoć štaka, a priredbu je osvežila svojim prisustvom i jedna dama. Saša je na toplom, jasnom i svima razumljivom engleskom jeziku, prikazao sadržaj programa.

DSC_0191_1 web

Predstavivši EFFA-u, promovišući švedskog proizvođača mušičarskog pribora i opreme GUIDELINE, predstavio je i sve karakteristike međunarudnog instruktora Fly Castinga. Rad po grupama i sa pojedincima bazirao je na načinima sticanja samopouzdanja, otklanjanju nedostataka i postizanju distance. Kuriozitet priredbe bila je tehnika zabačaja strune golim rukama, bez upotrebe štapa. Izostali su vodeni zabačaji zbog tehničkih nemogućnosti instaliranja bazena.

DSC_0234_1 web

Odjeci seminara: „Meni se sve dopalo i da budem iskren smatram da imam veliku sreću i čast da učim od instruktora EFFA.“ „Da, uspeo je da privuče pažnju mušičara ne samo iz Temišvarskog kraja, mi smo putovali 800 km da bi učestvovali i mogu vam reći da je vredelo svakog metra koji smo prešli.“

 

Autor: Ratko Janković

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*