Sačuvajmo Sanu!

Sačuvajmo Sanu!

Sacuvajmo Sanu web

Sačuvajmo Sanu!

OBAVJEŠTENJE!Poštovani članovi grupe Sačuvajmo Sanu!

Uprkos tome što Koalicija za Sanu ima pet otvorenih sudskih procesa i tužbi protiv institucija koje su izdale saglasnosti i dozvole za gradnju hidroelektrane na Sani, uprkos tome što je Skupština opštine Ribnik jednoglasno usvojila

Zaključak da nije saglasna sa izgradnjom planiranih hidrocentrala i uprkos tome što Ministarstvo ekologije priprema zaštitu Parka prirode Sana zbog izuzetnosti izvora i gornjeg kanjona rijeke Sane, investitor je velikim novcem i velikim mašinama, uz blagoslov i zaštitu najviših institucija, krenuo u uništavanje naših najvećih vrijednosti!!!

Izgradnjom malih hidrocentrala, nakon napovratnog masakriranja prirode, počela je i velika pljačka naroda kroz prodaju skuplje električne energije uz subvencije na koje se Vlada obavezala! Ova nepovoljna privredna postrojenja nazivaju ekološkim i obnovljivim izvorima energije koja mi moramo dodatno finansirati iako nipočemu nisu ekološka, naprotiv!
Ako vam ovo nije jasno, pogledajte šta piše na vašim računima za struju!

Sacuvajmo Sanu web1

Posljedice bi u svakom slučaju bile nesagledivo nepovoljne i za ljude i prirodu i za ovu nazovi državu! Koalicija je čvrsta u svojoj odluci da zaustavi gradnju hidrocentrale i poduzeli smo cijeli niz radnji o čemu ćemo vas obavještavati na ovoj stranici. Izvori Sane su izvori života zato ih trebamo čuvati kao najveću dragocijenost koju imamo jer ništa vrjednije i nemamo.

Ukoliko imate volje, želje i znanja da se uključite sad je vrijeme, poslije će biti kasno! Sačuvajmo Sanu!!!

Preuzeto: Inmedia.ba

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*