Rzav u avgustu

Rzav u avgustu

Rade lipljan web 2

Rzav u avgustu

Rzav može da se svrsta u red najčistijih reka u našoj zemlji. U ovo doba godine vodostaj je jako nizak, tako da je i sama voda veoma prozirna ili bistra. Lov lipljana u takvim uslovima je veoma težak, jer moramo biti izuzetno neprimetni ne bi li prevarili po nekog.

Ovog 2 avgusta kada sam ja lovio, na terenima iznad sela Vrane kod mesta gde se reka Pristavica uliva u Rzav, bilo je veoma vruće tako da na vodi nije bilo nikakvih aktivnosti.
Kretajući se uz vodu po raznim prelivima i brzačićima primetio sam lipljane. Nudio sam razne kreacije plivajućih mušica sopstvene izrade. Riba je reagovala. Iako probirljiv dizao se i kupio sa površine. Recimo ovaj sa slike je 30min uporno odbijao da pokupi moju imitaciju, ali je na kraju prevaren, i naravno posle fotografisanja vraćen nazad u svoje stanište.

Rade lipljan web 1 Rade lipljan web 3 Rade lipljan web 4

Rzav je prelepa reka, ali i slabo čuvana, tako da mi sportski ribolovci činimo to koliko je u našoj moći. Riba je bolje reagovala na kedise nego na jednodnevkice. Imao sam tri ulovljena i par promašaja. Ova reka je naš veliki potencijal i nadam se da će jednog dana postati dobro čuvani revir i da svi uživamo u prelepim predelima i ulovima.

Rade Obrenović

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*