Rijeka Neretva u gornjem toku

Rijeka Neretva u gornjem toku

Rijeka Neretva u gornjem toku iznad Konjica u reonu ispod Bjelimićkih sela. Do nje se može doći autom od Konjica do Bjelimića vožnje oko 1.30 h i onda pješice par sati (2-3) kroz šume i nepristupačne terene.

Moj sin i ja

Netaknuta priroda i bistra voda koja se slobodno može piti, raj za ribolovce! Vodostaj rijeke je za ovo doba godine izuzetno velik pa se nije mogla gaziti na prelazima na većini mjesta. Zbog izgradnje HC Ulog koji se nalazi uzvodno dolazi povremeno do blagog zamućenja. Lovilo se na površinske i podvodne mušice (nimfe i gamaruse tamnijih boja)!

Ulova je bilo dovoljno, lovila se potočna pastrmka i autohtona mekousna pastrmka. O ulovu neću da pišem! Ostale slike su sa ribama koje iz principa ne šaljem niti objavljujemo! Izvini al’ je to tako! Princip!

Tu je maksimalan ćejf i merak za nas mušičare od ulova ribe do prirode!

Na slici smo ja i sin mi koji je isto dobar mušičar i vezač muha! Mlade snage dolaze.

Noćenje u prirodi je poseban doživljaj!

Dozvole: Godišnja 50€, a dnevna 10-15€. Uzmeš jednu dnevnu i provedeš vikend. Tu rijetko dolaze čuvari. Penzionerska godišnja je 25€. Potrebna je dobra kondicija i neko ko zna puteve. Dosta je neprohodno i mnogo strana (uzbrdica i nizbrdica).

BISTRO sa Neretve!!

Adis Kurić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*