Ribolovni revir Klokot

Ribolovni revir Klokot

report 3 malaRIBOLOVNI REVIR KLOKOT

Ribolovni revir Klokot je zvanično otvoren pod novom upravom, domaćom kompanijom RIZ Krajina. Ono što je prethodilo otvorenju su bile opsežne pripreme po pitanju izrade ribolovne osnove, poribljavanja, te uređenja kompletne obale rijeke kao i okoline.

Nova uprava teži potpunom izlovljavanju kalifornijske pastrmke, i ubacivanju većih količina autohtonih vrsta lipljena i potočne pastrmke, što je već i u dobroj mjeri urađeno.

U toku ove godine u planu su konkretna ulaganja kada je u pitanju okolna infrastruktura te svakako dodatno poribljavanje. Samo u ovom proteklom periodu u mjesecu maju u rijeku je pušteno oko 170.000 primjeraka potočne pastrmke i lipljena različitog uzrasta. Cijene dozvola su u poređenju sa drugim revirima u regiji i više nego atraktivne (dnevna dozvola 25 KM, stranci 25 eura), kao i sam riblji fond, gdje dominira autohtoni lipljen kao i potočna pastrmka, dok je ulov kalifornijske pastrmke neograničen i po pitanju broja i veličine.

Pod različitim izbornicima na našoj web stranici www.flyfishingklokot.com su vam prezentirane sve one informacije koje bi Vas mogle zanimati, kao i foto galerija sa nizom fotografija koje će Vas uvjeriti u isplativost dolaska na naš revir. Sve vaše sugestije i komentare kao i upite slobodno možete slati putem ove web stranice i opcija “KONTAKT” i “KNJIGA GOSTIJU”. Nadamo se da ćete nas posjetiti i uvjeriti se da je Ribolovni revir Klokot prirodna i ribolovna oaza vrijedna dolaska. BISTRO!

Marketing RIZ Krajina

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*