Riblja pršuta

Riblja pršuta

riblja prsutaSrpska riblja pršuta jedinstvena u svetu

Preduzeće „Kućina“ iz Gornjeg Milanovca predstavilo je riblju pršutu koja, prema rečima idejnog tvorca Dušana Petrovića, predstavlja jedinstven proizvod na našem i svetskom tržištu.

– Pršuta se pravi isključivo od domaćih – rečnih vrsta ribe, sa specifičnim mediteranskim začinima, praveći od njih miks – rekao je Petrović.

On je objasnio da je riba potpuno očišćena od kostiju i upakovana u vakuum-ambalažu, prema najnovijoj tehnologiji koja omogućava da proizvod duži vremenski period ostane potpuno svež. Istakao je da je taj proizvod rezultat predanog rada, koji svojim kvalitetom zadovoljava istančane ukuse svih ljubitelja ribe.

– Za sada se pršuta može naći samo u pojedinim beogradskim restoranima, dok je u maloprodajnim radnjama nema – rekao je on, objasnivši da je „Kućina“ mala firma koja ne može da priušti naplatu svog proizvoda tek posle četiri do pet meseci od prodaje.

Petrović je rekao da je u toku procedura zaštite robne marke jer je, prema njihovim saznanjima, pršuta novitet u tehnologiji pripreme ribe u svetu.

(BIZNIS)

 

1 Comment on “Riblja pršuta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*