Ribe pamte duže od sedam sekundi

Ribe pamte duže od sedam sekundi

pastrmka pliva web

Ribe pamte duže od sedam sekundi

Naučnici su testirali slatkovodnu ribu kako bi proverili može li se vratiti na mesto gde je pre dve nedelje pronašla hranu. I riba je uspela. Mit o tome da ribice pamte samo sedam sekundi, možda ipak nije istina.

Naučnici su testirali slatkovodnu ribu kako bi proverili da li će uspeti da se vrati na mesto gde je ranije pronašla hranu.

Tokom prva tri dana eksperimenta naučili su ribu da dođe u područje gde je hrana. Zatim su je premestili iz akvarijuma i vratili je 12 dana kasnije. Pustili su je da se ovoga puta sama snađe.

I riba je uspela. Iako je prošlo 15 dana od kada je prvi put ušla u akvarijum, riba je uspela da pronađe hranu. Time su dokazali da ribe pamte duže nego što se verovalo.

Izvor: www.novimagazin.rs

Loading

2 Comments on “Ribe pamte duže od sedam sekundi

  1. Na rijeci Spreči u Lukavcu sam ulovio veliku deveriku na žutu udicu br 8 i silk 0.16mm. Deverika mi je otišla u granje koje je tu bilo i prekinula mi je silk. Kroz 10-15 minuta sam je ponovo ulovio i poznao po svojoj zlatno-žutoj udici, sto znaci da je brzo zaboravila sto joj se prije 10-15 minuta dogodilo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*