Ribarske staze – Mersad Rajić

Ribarske staze – Mersad Rajić

Knjiga: Ribarske staze – Mersad Rajić

Evo kako sam autor knjige Mersad Rajić predstavlja svoju knjigu.
„Knjiga ima 25 poglavlja u kojima se obrađuju moja mušičarska iskustva, moji počeci ribarenja, napredovanje, odlasci i iskustva sa raznih rijeka Bosanske Krajine.

Tu se nalaze i opisi i iskustva i drugih poznatih mušičara iz Banja Luke. Vrbas, Sana, Sanica, Pliva, Ribnik, Janj, Una, Unac, Ugar, naše rijeke su ponaosob opisane uz mnogo fotografija, opisa predjela na kojima se lovilo, naših savjeta, naših kampovanja i teferiča uz ribarenje i užitke koju može da pruži naš sport.

Također su opisane i urađene mušice sa kojima se lovilo prije mene, te u moje vrijeme a koje su pravili poznati banjalučki vezači mušica. Detaljan je i opis svake mušice koju smo pravili u to vrijeme.

Knjiga je zaista mogu reći bukvar za mušičarenje.


Knjiga ima 546 stranica sa preko 100 fotografija iz ribarskog i kafanskog života sakupljenih iz kolekcija ribara sa kojima sam se družio i sa kojima sam još uvijek u kontaktu.
Pored opisa rijeka, druženja i ribolova opisani su i mamci koje smo pravili, (peševi, copfovi) njihov postanak i razvoj uz savjete i male tajne koje svaki ribolovac, koji planira da postane istinski ribar, mora da poznaje i nauči.

Knjiga se može nabaviti po simboličnoj cijeni od 20km u BL.

“Ova knjiga je autobiografski pregled mojih sjećanja na ribarsku prošlost između dva rata.” Mersad

Više o knjizi na sajtu https://www.bistrobih.ba/nova/2009/10/19/mersad-rajic-ribarske-staze/

Mersad Rajić
Priredio za objavu IK/OnlineMušičar

Loading

1 Comment on “Ribarske staze – Mersad Rajić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*