Revir Krušnica, Bosanska Krupa

Revir Krušnica, Bosanska Krupa

krusnica web7

Predstavljanje: Revir Krušnica, Bosanska Krupa

Krušnica je reka u zapadnom delu BiH, pritoka Une. Vrelo reke Krušnice se nalazi 7 km od Bosanske Krupe, pod okomitom kosom kod Gudavca i Vranjske. Niže vrela (200m) se nalazi hidrocentrala izgrađena 1905. godine. Sam tok retko prelazi dubinu od pet metara, a prosečna širina je oko 30m, dok se u jesenjim i proljetnim podvodnjima Krušnica obavezno izlije iz svoga korita. Vrelo je impresivan prizor moći vode, a sama reka je mirna i čista.

usr_krusnica_logoCeli tok reke je pitak, a interesantno je i to da se reka Una s dva svoja kraka prvo uliva u Krušnicu da bi se zatim reke spojile u brzaku. Reke prave kompleks ada (rečnih ostrva) koje se nalaze praktično u središtu grada Bosanske Krupe. Veoma lepo mesto za odmor.

Revir Krušnica postoji od 1997 godine. Dug je 2.500m. U njemu je dozvoljeno samo mušičarenje sa jednom mušicom/strimerom bez kontrakuke i režim uhvati i pusti. Prihvatanje ribe obavezno mokrim meredovom. Revir je poribljavan po ribarskoj osnovi sa lipljanom, potočnom pastrmkom i mladicom. 60% sredstava obezbeđuje Elektroprivreda BiH. Cena dozvole je 20 KM domaći i 20 eura stranci. Smeštaj se može naći u Bos. Krupi, motel „Eki“.

Lipljen krusnica web1

Pastrmka krusnica web1

Na 2km od izvora je ribogojilište i mrestilište „Eko riba Krušnica“. Udruženje ima dva čuvara. Lako se do revira dolazi solidnim putem. Može se loviti i sa obale (waders nije potreban), jer su obale visoke, pa se ne mora gaziti, osim u gornjem delu na prvih 300m vode.

krusnica web6

Ostatak reke je slobodna voda pa su dozvoljeno mušičariti i varaličariti. Ribolova sezona na Krušnici počinje 1. Marta i traje do 1. Oktobra.Voditelj revira je Elvis Kadić +387 (0) 61 892 251.

krusnica web2

krusnica web1

krusnica web3

Izvor krusnica web5

krusnica web5

krusnica web8

krusnica web9

krusnica web10

Pored ovog revira na Uni je poznati mladičarski revir „Buk“ i od skora na jezeru Pecka šaranski revir. Oba revira su takođe C&R i imaju posebne režime. Udruženje je jako i broji oko 400 članova. Bili smo gosti udruženja 2 dana.

Predsednik društva je Arif Badnjević;

http://bihribolovunaikrusnica.com/

IK

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*