Reportaža sa Savinje jul 2021.

Reportaža sa Savinje jul 2021.

Pa da počnem sa reportažom. Rijeka Savinja, RD Šempeter, trofejni revir. Konačno, poslije nekoliko otkaza zbog slabog vremena i visokih voda, pao je dogovor da se nađemo u subotu 24.07.2021. kod ribarskog doma u Preserju.

Moram reći da smo karte kupili već na proljeće preko portala ribiškekarte.net sa popustom od čak 50%. Bilo nas je 7. Darko iz Varaždina, ja, Hamo sa kolegama iz Austrije i Njemačke: Saša, Ivan-Miki, Simon i Laudi. Neki od njih su došli već u petak navečer i moram priznati da smo jedva našli smještaj za njih (zbog ovih “Janšinih turističkih bonova”).

Nakon jutarnjeg mitinga i logistike, smo krenuli uzvodno nekoliko kilometara. Rasporedili smo se po vodi i onda je krenulo. Lovili smo skoro sve vrste riba koje žive u Savinji (potočare, klenove, lipljane, mrene, kalifornijske pastrmke – šarenke, škobalje, mladice, …). Darko i ja smo lovili samo subotu, a ostali gosti i nedelju. Stvarno smo imali sreću sa vremenom i još je riba bila super aktivna. Uskoro su počeli padati i lični rekordi u vidu kalifornijskih pastrmki od oko 80cm

Hamo i nekoliko njegovih ulova, ova velika (oko 80cm) mu je uzela na nimficu #20 i predvez stroft 0,12mm

Par mojih, jedna oko 80cm i druga oko 70+cm

Ribe smo lovili na cijeli mušičarski arsenal imitacija od mikro nimfi, velikih nimfi vezanih na #10 (moja od 80cm je pala na to), na vorma je uhvaćen ogroman broj riba, a strimere isto nismo zapostavljali.

Fotografije sa druženja moje i drugara s kojima sam bio pogledajte u galeriji!

Imam još 3 karte, tako da ću s veseljem opet ići na ovu vodu

lp

Besim Jusić
Foto: cela ekipa

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*