Reportaža sa Ribnika, ljeto 2020.

Reportaža sa Ribnika, ljeto 2020.

Pozdrav Ivane, evo i od mene jedan izvještaj od ljetos sa rijeke Ribnik!

Dana 16. Jula 2020. kolega i ja, a ujedno i kum Aljoša Jandrić smo se odlučili provesti dan na Ribniku nakon svakodnevnog ribolova na Plivi, pa malo da se promjeni!

Nakon dolaska na vodu i uzimanja dnevnih dozvola uputili smo se iznad restorana Aqua na nekih 500-600 metara uzvodno i odmah po dolasku Aljoša je već ima 2-3 lipljena u meredovu, koje je sve vratio, dok se ja nisam ni raspremio još!

Lipljen iz Ribnika

Tada je krenuo pravi spektakl, skoro svaki zabačaj je bila riba na štapu i tako sve do nekih 13h! Riba je bukvalno uzimala na pola metra od noge, nije bila uplašena zbog malog broja ribara ove godine, tako da je cijeli Ribnik bio naš, jer skoro nikoga nije više bilo na vodi i baš smo se prepustili uživanju!

Pušten lipljen

Spustili smo se do restorana Alas gdje smo odmorili nekih sat vremena, pa otišli do restorna Komuna i tu se nastavilo istim ritmom. Ribe su se samo ređale. Bilo je tu i lipljena i pastrmki! Nismo mjerili ribe (nismo imali vremena), ali je bilo dosta riba preko 45cm to dokazuje i ispravljena udica od strane jedne velike gospođe pastrmke odmah ispod Komune!

Fazanka s ispravljenom udicom

Lovili smo i na nimfe i na suhe mušice podjednako dobro!

Vedad Suskić

Fazanka, pljevka i čaplja su nimfe koje je riba uzimala na veličini od #18 do #22, a suhe su sitni emergeri i mravi na istim veličinama!

Nakon fantastičnog ribolova smo se vratili kući u Šipovo sa blagom upalom ruku od zamaranja i izvlačenja lepih riba.

Aljoša Jandrić

Lijep pozdrav i bistro!

Vedad Suskić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*