Reportaža sa Lima i Ljuče

Reportaža sa Lima i Ljuče

Za svoj slobodan dan odlučio sam da malo uživam u mušičarenju i naravno uzeo pravac u mušičarski revir na Limu u Plavu.

Već u 7h sam bio na vodi i odmah uzeo štap za strimera i probao da prevarim koju mladicu. U jednom viru ugledao sam lijepu mladicu i bacao sam strimera, ali nije nešto bila zainteresovana. Pokušavam da je prevarim krupnom nimfom, te stavljam nimfu umjesto strimera i kačim lipljena blizu 40cm … Dok sam izvlačio lipljena ista ta mladica se zalijeće i kratko napada mog lipljena na štapu! Uhhhh!
Još nekih pola sata sam bacao i prešao brzo na nimfu.

Imao sam serije ulova lipljena i skobalja, sve su bile dobre ribe. Prešao sam lijep dio terena i odlučio sam da pređem ostatak dana na Ljuču!

Potočara Lim
Lipljeni iz Lima
Skobalj iz Lim na nimfu

U mjestu Martinovići s mosta ugledam 20-tak lipljena od 40cm pa i do 60cm sigurno! Uživao sam gledajući ih nekih 5-6 minuta i posle sam sišao da im bacim nimfu. Nijesu bili zainteresovani. Krenuo sam nizvodno i imao za kratko vrijeme 4 dobra lipljana. Na jednom mjestu u najvećoj dubini dobijam najvećeg lipljena tog dana. Štap je bio savijen do maksimuma dok sam ga zamarao! Uživanje je bilo boriti se! Nijesam imao pri ruci metar ili slično, ali moja procjena da je ovaj najveći imao blizu 50cm, ako ne i 50cm.

Lipljeni iz Ljuče

To je bio jedan prelijep dan na Limu i Ljuči.

Preporučujem svakom ko voli da uživa u mušičarenju da posjeti ove revire!

Cijena dnevne dozvole je 15€ i važi za oba revira i na Limu i na Ljuči.

Bistro!

Arso Jeremić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*