Reportaža sa Ćehotine jul 2021.

Reportaža sa Ćehotine jul 2021.

Evo je reportaža sa Ćehotine. Dana 4. jula odlučili smo se za kampovanje na divljoj vodi Ćehotine Luka Dimitrijević, Nenad Dimitrijević, Uroš Dimitrijević i ja.

Luka, Uroš, Milica i Nenad, Ćehotina jul, 2021.

Naši prijatelji iz Pljevalja i čuvarska služba SRD Lipljan predložili su nam selo Jelice kao mesto netaknute prirode i potpune divljine te su nas doveli do kamp mesta. Da ćemo im večno biti zahvalni na tome što su nam otkrili ovaj komad nestvarne prirode, govori podatak da smo se svi složili da je predeo na kojem smo postavili šatore najlepše kamp mesto na kojem smo do sada kampovali. Sve je bilo kao iz mašte, žubor pijaćeg potoka pored nas, u sred šume postavljeni šatori, ležaljka sto i stolice, a par metara ispod kampa nalazila se peščana plaža kraj Ćehotine, nema te fikcije koja bi ovako oslikala prirodu koja nas je okruživala.

Onda Ćehotina, reka kojoj se po ko zna koji put vraćamo… Prava je sreća makar na par dana imati pogled na nju, toliko je nestvarnih, očaravajućih brzaka, virova, stena koje je okružuju. Bili smo u prilici videti neobičan izvor Badanj. Ono što ga u prvom redu čini neobičnim jeste to što je uvijek bistar i pored čestih zamućenja Ćehotine. To govori da voda koja izvire iz dubine i zemlje u vis, nema nikakve veze sa vodama Ćehotine. Dešava se da je voda Ćehotine skroz mutna, a voda Badnja je u tom momentu potpuno bistra.

Svakako pored uživanja u prirodi, posvetili smo se mušičarenju na ovoj reci. Ne možemo reći da je riba tih dana bila najaktivnija, no ipak možemo se pohvaliti velikim ulovima. Najstariji među nama, mušičar Nenad Dimitrijević dokazao je da svojim iskustvom na mušicu može prevariti pored krupnih lipljena i pastrmke čak i skobalja, što je za nas manje iskusne ribolovce bila do tada misaona imenica. No, pored ove nestvarne prirode pecanje nam je bilo u drugom planu, jer je bilo dovoljno bar na kratko biti deo divlje vode i divlje prirode.

Sve fotografije u posebnoj galeriji. Pogledajte!

Milica Sredojević

Loading

1 Comment on “Reportaža sa Ćehotine jul 2021.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*