Red tag u Palmer inačici/varijanti

Red tag u Palmer inačici/varijanti

Red tag u Palmer inačici/varijanti jedna je od izuzetnijih suhih mušica koja će naravno, kao i svi Palmeri, pokriti onaj prazan hod na vodi kroz koji riba odbija većinu „čuvenijih“ suhih mušica.

Palmeri su, kao vezački radovi, odavno poznati svim mušičarima diljem svijeta, posebice Soldier Palmer, ali iz nikakvog razloga su, kao i većina provjerenih pastrvskih mušica malo zapostavljeni u odnosu na svu bižuteriju koja se danas baca na površinu vode.

Međutim, tkz.“stari“ soj mušičara se ne dâ varati na vodi, najmanje onda kada love u jeku ff sezone i to na početaku sumraka pa k noći ili kroz 5. i 6. mjesec u svako doba dana na brzim i valovitim dijelovima voda. Palmeri su, zbog svog odličnog držanja na površini, upravo na valovitim dijelovima vode, izuzetan izbor za lov pastrve i lipljane te nesnosnog uzimanja od strane klena.
Ne trebate se bojati da će vas Palmer izdati na vodi. Suhe mušice vrste Palmer su kao prijatelji, nemojte biti bez njega.
Dovoljno je jednom ga izostaviti na mjestu koje zaslužuje ili gurnuti ga u stranu i kad vam istinski zatreba njega nema uz vas. Niste mu pokazali poštovanje kao on vama. Na to svakako trebate paziti.
Zato, vežite Palmere u bojama kakve su u katalozima i radujte se na vodi.

Jer, bolje se radoviti nego se u životu ili na vodi sjetiti ove objave … tada je pretežno kasno!

Boško Klarić

Loading

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*