Radna poseta Sloveniji 2009.

Radna poseta Sloveniji 2009.
Slovenija 2009 3
Vladimir Glamočak u akciji – sava Bohinjka

Obilazak voda Slovenije 2009
Radna poseta Sloveniji
Vratio sam se sa prijateljima i saradnicima Sašom Bencunom – Rokafly iz Valjeva (www.rokafly.rs), Đorđem Anđelkovićem iz Niša (www.musicarenje.rs) i Vladimirom Glamočakom (www.pan-as.com) iz radne posete Sloveniji.

U ekipu nam se, iz Švajcarske, priključio prijatelj i saradnik Aco Popov, vezač mušica, majstor za izradu štapova i izvanredan mušičar.

Bili smo gosti RZS (Ribišne Zvezde Slovenije). Obilazak ribolovnih društava i voda Slovenije je trajao punih pet dana.

petorka u Sloveniji
Radovljica: Ivan, Đole, Aco, Vlado i Roka. Foto: Roman Zupanc
Slovenija 2009
U RZS: Vlado, Roka, Marko Koračin, Božidar Voljč, Đole, Borut Jerše i Igor Holy

Obišli smo reke Savu Bohinjku na više različitih lokacija (Radovljica, Bohinjska Bistrica, Brod, Bled, Log, … ), Kokru i Jezersko, te ribolovna društva na ovim rekama u Bohinjskoj Bistrici, Bledu, Radovljici, Kranju i Jesenicama. Naišli smo na lep prijem kod prijatelja mušičara iz Slovenije. Omogućili su nam da provedemo predivne trenutke u ribolovu na ovim rekama.

Slovenija 2009 2
Sava Bohinjka: fantastičan ribolov

Na rekama na kojima smo lovili su vode bile visoke, ali smo se snašli. U planu je bio obilazak i drugih reka, ali su na njima bile velike i snežne vode, pa smo odustali. Lepo smo lovili kalifornijske pastrmke i ponekog lipljana i klena. Bilo je lepo, ali je kratko trajalo. Pozvani smo od ugodnih domaćina (Joce, Janeza, Zlatana, Jure i Dušana, te Tineta i Bojana) da ih opet posetimo ove ili naredne godine, kada budu manje vode. Videli smo se i sa Karlom Furlanom i Stane Omerzuom. Lepo druženje u krugu istomišljenika.

Slovenija 2009 Kokra
Na Kokri: Bojan, Vlado, Roka, Đole i Ivan. Foto Tine Tivadar
slovenija jezersko
Solenija Jezersko: Vlado, Bojan, Roka, Ivan, Tine i Đole. Foto: Stane Omerzu

Pored ribolova u RZS i ribolovnim društvima, bili smo gosti i na Javorniškom Rovtu 2009. u Jesenicama, zajedno sa puno eminentnih imena iz Slovenije (Jerše, Božič, Bižal, Dolinar, Cerkovnik, Ferlan, Mikec, Modrič, …) i BiH (Kerkez i Dević). To je tradicionalno okupljanje mladih mušičara koji sa mentorima imaju seminar od tri dana.
Imali smo promociju lista Mušičar za koji se javilo nekoliko pretplatnika iz Slovenije. List je naišao na dobar prijem kod mušičara u Sloveniji, svih uzrasta i nadati se možemo da će broj pretplatnika i saradnika s drugih prostora EX YU porasti.

slovenija most
Sava Bohinjka, na mostu: Roka, Dušan Dolinar i Ivan

Opširniji tekst o svakoj od destinacija u narednim brojevima Mušičara.

Redakcija lista Mušičar

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*