Pripreme za svjetsko prvenstvo 2015.

Pripreme za svjetsko prvenstvo 2015.

jajce_general_webPripreme za svjetsko prvenstvo 2015.

Održan sastanak sa predsjednicima komisija za organizaciju Svjetskog prvenstva u mušičarenju 2015. godine

Predsjednik Izvršnog komiteta sa predsjednicima komisija za organizaciju Svjetskog prvenstva u mušičarenju, 2015. godine, čiji će domaćin biti grad Jajce,

posjetili su općine Donji Vakuf i Jajce i opštinu Šipovo i sastali se sa Načelnicima ovih općina/opština i predsjednicima ribolovnih društava u općinama/opštinama.

Razgovaralo se o aktivnostima na organizaciji 35. Svjetskog prvenstva, a ovo je bila prilika i da se posjete takmičarske staze na rijeci Vrbas, Plivi i Plivskom jezeru.

Đorđe Klepić predsjednik SRS BiH, Indir Melić, dopredsjednik SRS BiH, Zdravko Ostojić predsjednik finansijske komisije, Milovan Živković i Denijel Selimović članovi komisija najavili su niz aktivnosti za ovu godinu. Na prvom mjestu je priprema takmičarskih staza koje će u junu posjetiti članovi inspekcije FIPS-MOUCHE federacije.

U toku su aktivnosti na obezbjeđenju smještajnih kapaciteta za učesnike prvenstva i pokretanju zasebne WEB stranice 35. Svjetskog prvenstva u mušičarenju 2015. godine. Na čelu Organizacionog odbora Prvenstva je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Prvenstvo će okupiti više od 350 takmičara iz više od trideset zemalja svijeta i odvijaće se u pet općina i dva entiteta, na stazama rijeka Vrbas, Pliva, Sana i Sanica, te Plivskom jezeru.

Ovo prvenstvo poslaće svijetu pozitivnu sliku o nama i našoj zemlji, našim ljepotama i jedinstvu, jer gradovi domaćini na neki način čine Bosnu u malom.

Ove godine 34. Svjetsko prvenstvo održava se u Češkoj gdje će naši reprezentativci biti ambasadori narednog, 35. svjetskog prvenstva čiji domaćin je naša zemlja.

Predsjednik komisije za Marketing, Dijana Duzić

Preuzeto: bistrobih.ba

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*