Priča o pohlepnoj pastrvi

Priča o pohlepnoj pastrvi

Pustanje pastrva web

Priča o pohlepnoj pastrvi

Dva hrabra putnika su krenula prema Stack Creeku (Punom potoku). To je jedan mali potok sjeverno od Trondheim-a u Norveškoj. Nakon puta koji je trajao preko dva sata, hrabri putnici su stigli do potoka, ali je kiša lila iz nebesa, pokušavajući da potopiti umorne putnike.

No, putnici su pošli spremni i kiša im nije mogla ništa, jer su imali nepromočive jakne.

Izabrali su mušice i krenuli niz rijeku u potrazi za pastrvama. Nije bilo nikakvog rojenja – ni bubice na vodi! Naši putnici nisu odustajali u potrazi, i nakon malo truda i upornosti, uspjeli su da prevare prve mudre pastrve.

Počeli su diskusiju ko je uhvatio najmanju pastrvu. Ne mogu reći da vjerujem da je Lady uhvatila najmanju. Tvrdila je da je njezina pastrva bila veličina malog prsta.

lady web

Razočaranje, pa nevjerica

Nakon nekog vremena pisac je otišao do jednog malog bazena (pool), u nadi da tu pliva nešto veće od 300 grama. Nakon četiri zabačaja malena pastrva je uhvatila mušicu. Ne opet! Tako se pisac naljutio, da je totalno popustio napetost u nadi da će riba spasti sa barbless udice, na kojoj je napravljena mušica.

Ali šta je to??! Velika pastrva kao luda pliva gore dole ispred pisca. Sigurno to nije ona koja je uzela njegovu mušicu? I nije. To je pastrva od nekih 45cm koja želi da pojede malenu pastrvu koja je na udici! Ta pohlepna ribetina se dočepala jadne male pastrve i neće da je pusti, koliko god se pisac borio. Ona drži malu pastrvu i ne pušta je!

Na kraju je Lady fino meredovom pokupila ribu koja je tek tada pustila malu pastrvu. Mnogi su rekli da je štuka pohlepna riba, ali u usporedbi sa ovom pohlepnom pastrmkom, mislim da nije!

Pastrva web

 Igor Soldo

http://igorsflyfishing.blogspot.no/2012/08/the-story-of-greedy-bastard.html

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*