Pribor koji je korišćen u filmu „Reka uspomena“ Roberta Redforda

Pribor koji je korišćen u filmu „Reka uspomena“ Roberta Redforda

Film “Reka uspomena” (A River Runs Through It) Roberta Redforda je svakako kultni film za svakog mušičara. Uz neosporne umetničke kvalitete, koji su već odavno potvrđeni, film posebno privlači generacije mušičara, koji u njemu vide samu esenciju mušičarenja.
Za sve ovo, naročite zasluge ima Robert Redford, koji je očigledno u filmu apsolutno razumeo i na pravi način doneo gledaocima suštinu mušičarenja – ljubav prema vodi i ribi, posvećenost i zanesenost.

Robert Redford sa glavnim glumcima u filmu

Za uspeh filma i realističnost scena najzaslužniji je Džejson Borger (Jason Borger), čuveni američki mušičar, vodič i fly casting instruktor. Sve scene zabačaja je on snimio, ali svakako treba napomenuti da je Bred Pit (Brad Pitt) pre snimanja filma uzimao aktivne časove mušičarenja, kako bi što bolje savladao tehniku i snimio scene u kojima i sam mušičari.

Džejson Borger (Jason Borger), čuveni američki mušičar, vodič i fly casting instruktor


O samom filmu se manje-više sve zna, ali jedan detalj je i dalje manje poznat, a to je pribor koji je u filmu korišten.

https://giphy.com/gifs/film-brad-pitt-robert-redford-hYWW7jEPZCGeQ

U jednoj sceni filma se vidi Hardy Perfect mušičarska rola. Sam Borger je izjavio da je ova Hardy rola pripadala Harisonu Fordu (Harrison Ford), koji je i sam pasionirani ribolovac.
Kada su u pitanju štapovi, korišteni su vrhunski američki Hexagraph štapovi. Štapovi su bili izrađeni od grafita, ali su zbog autentičnosti, imali poseban finiš koji je ličio na bambus! Svaki štap je ručno izradio konstruktor Volt Pauel (Walt Powell).

Bred Pit

https://giphy.com/gifs/brad-pitt-a-river-runs-through-it-craig-sheffer-KpmfW5TPcYzba

Na kraju, ako već niste do sada, obavezno pogledajte ovaj film. Ja sam ga do sada gledao tri puta celog i nebrojeno puta u fragmentima i svaki put sam nekoliko dana po gledanju ostajao pod utiskom.

Kod nas u Srbiji sa ovim filmom i prevodom su izdata dva DVD.

Vladimir Jovicki Jovis

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*