Predstavljanje: Moj sin Viktor mušičar

Predstavljanje: Moj sin Viktor mušičar

Proše godine sam počeo da učim svog sina, Viktora, da lovi ribu. Tokom leta je lovio na plovak, nešto što je standardni prvi korak u ribolovu.

Ove godine je prvi put izrazio želju da pođe sa mnom do reke gde idem da lovim pastrmku. Pred nekoliko nedelja otišli smo do jedne male reke koja ima solidan ribolovni fond potočare. Tokom dana sam ga učio kako da zabaci nimfe, kako da ih vodi, gde da baci itd. Kako dete brzo uči, svoju prvu pastrmku uspelo je da uhvati na nimfu. Naravno, istovremeno sam ga učio i šta je “catch&release” i zašto je to važno, posebno kada su u pitanju manji uzorci ribe.

klip 1: https://www.youtube.com/watch?v=IHEKn4deEes

Kako je imao problema sa približavanjem mestu gde je trebao da lovi, u međuvremenu sam uspeo da mu naručim dišući kombinezon (nažalost nisam uspeo da pronađem u Evropi po online radnjama). Poklonio sam mu i moj prvi nimfaroški štap, ručno izrađen od Đorđa Anđelkovića, uparen sa Redington Zero.

Sledećeg dan smo otišli do reke Treske, na 10-tak kilometara od Skoplja, na spin&fly revir gde važi pravilo C&R i gde ima puno ribe, a skoro je bilo i poribljeno sa skoro 300kg odrasle potočare.

Odveo sam Viktora u jedan mali rukavac reke i počeo je da peca. Vrlo brzo je uhvatio prvu ribu i u naredna dva sata je ulovio ukupno 6 potočara. Bio je presretan i jedva čeka sledeći vikend da ponovo peca

Video materijali o Viktoru:

Osmogodišnji Viktor akcija

Bistro!

Filip Serafimović

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*