Predstavljanje mladih mušičara: Petar Tešić

Predstavljanje mladih mušičara: Petar Tešić

Ja sam Petar Tešić dolazim iz Banja Luke. Najviše lovim na rijeci Vrbas. Zavolio sam ribolov uz svog oca koji me je kao malog vodio u ribolov i ja sam se u taj hobi zaljubio. U početku sam hvatao ribe na varalice razne tvičeve i kako sam sve više odrastao tako sam bio uspiješniji. Krenuo sam da lovim od svoje 7. godine sa 10. godina sam polako krenuo da se učim da lovim na mahač. Prvi put sam bio na rijeci Ribnik gdje me učio ribolovu najviše Aleksandar Đukić moj prijatelj. Na Vrbasu sam uhvatio mnogo većih lipljena, a i onih manjih, ali većinu sam vratio.

Evo dvije lijepotice sa male rijeke Krupe. Naziv rijeke je Krupa ili Krupica koja se ulijeva u rijeku Vrbas. Obje potočare su vraćene jedna je 42cm, a druga 43cm. Ribe su uhvaćene u blizini slapova Krupice. Štap 3# silk 0.16mm (najlon za predvez).

Imam i preparat mojih ulova liplena. Tog manjeg lipljena sam uhvatio kada sam bio manji oko 10tak godina sam imao i to je bio moj prvi veći lipljen kojeg sam uhvatio i uzeo je bijelog bambulja. A tog većeg sam uhvatio ove godine u junu kada je radila krupna muha na mušicu površinsku garu na manjoj udici. Borba je bila nezaboravna i trajala je 6-7 minuta. Lijepo iskustvo

Takođe lovim mladicu na varalice i skoro sam uhvatio moju rekordnu od 104cm koja je bila vraćena živa i zdrava.

Najviše mi se dopao ribolov na mahač i u njemu najviše uživam.

Sam izrađujem imitacije larvi i razne mušice na koje i lovim i najbolje su mi se pokazale moje mušice. Njih sam skoro krenuo vezati – nije mi niko pokazivao – sam sam učio vezati uz pomoć interneta. Više puta sam htio odustati, ali nisam. Trudio sam se što sam na kraju i uspio.

Eto i nekih mojih mušica

Čuvajmo naše bogatstvo i ne dajmo da ga niko uništi

Bistro!

Petar

Loading

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*