Potočna pastrva iz Korčanice od 82cm – Goran Knežević

Potočna pastrva iz Korčanice od 82cm – Goran Knežević

Goran Knežević iz Čakovca, Hrvatska, u dobi od 55 godina postao je početnik u fly fishingu zahvaljujući Danijelu Vrbaniću iz Varaždina koji neumorno lovi prekrasne pastrve u međimurskom kanalu. Zahvaljujući početnom uspjehu s pastrvama u Međimurju te ponesen magijom zvanom fly fishing pridružio sam se ekipi za ribolov na Sanici i Korčanici (Vanja, Peter, Ermin i Anel).
Kako to često biva, početnike prati sreća tako sam se i ja prvod dana svibnja upisao na Korčanici s kapitalnom potočnom pastrvom od 82cm. Riba je ulovljena na nimfu zečje uho #16 bez kontra kuke na predvez 0,16mm. Štap Scierra #6 i Grays rola 500 bili su odlična kombinacija za ovaj ulov, ali za naknadno ulovljene lipljene ipak malo „pregrubo“. Nakon fotkanja riba je vraćena. C&R!

Ovakav ulov proslavio se u restoranu kod Paje na Sanici. Pive nije falilo.

Goran

4 Comments on “Potočna pastrva iz Korčanice od 82cm – Goran Knežević

 1. Goran me je zamolio da postavim njegov komentar:
  „Poštovani urednik,
  Prije svega zahvaljujem na objavi, ali moram reagirati u svezi objavljene veličine, jer više nisam siguran (uvijek fale te naočale za kratko) da li na metru vidio 62 ili 82cm. Sad više ni moj vodič nije siguran, a ne bih volio obmanjivati korektne ribolovce. U svoj brzini i brizi da ribu čim prije pustimo iz podmetač izvršio sam mjerenje, ali nakon dobro namjernim komentara više nisam siguran da sam prijavio ispravnu dužinu. Šteta bi bila tako veličanstvenu ribu i doživljaj krvariti krivim podacima.
  Procijenili smo da bi riba bila teška blizu 4kg, pa sad ostavljam svakome da pridruži realnu dužinu.
  Nije mi bila namjera sebe veličati pored već tako veličanstvena ribe i događaja, pa ako sam i pogriješio nije bila namjera.
  Meni ostaje krasna uspomena na ribu koja i dalje pliva u vodi i mala žalost što u takvom uhićenju nisam bio pažljiviji kod uzimanja mjere.
  U svakom slučaju radi digniteta mojih godina i korektnosti prema ostalim ribilovcima molio bih da objavite ovaj moj komentar.
  Svim iskreni ljubiteljima ribe i ribolova veliki pozdrav iz Čakovca.
  Uživajte i možda se sretnemo negdje na vodi. Kažu da Bog sparuje dobre ljude.“

 2. POŠTOVANI RIBIČU,

  Riba je duga sigurno 82cm, to se lako išćita iz fotografije, iz raspona između dvije ruke i raširenih šaka.

  Bistro!

  Goran

 3. Pogledajte glavu ribe i usporedite je sa sakom. 4 prsta na ruci odraslog muskarca su sirine oko 10cm. Blago razmaknuti negdje oko 12cm. Ova riba ima 15-ak cm samo u glavi do skrga. Po meni, definitivno ima 80cm.
  Bravo za ulov i C&R

 4. Mi muskarci imamo potrebu za mjerenjem i za centrimetrima. Cesto nepotrebno u mnogim segmentima zivota. Riba je prelijepa, a vjerujem da je i ugodjaj (merak) bio isti takav. To je smisao i to je dovoljno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*