Potočna pastrmka – Rasim Nuhanović

Potočna pastrmka – Rasim Nuhanović

rasim web2

Rasim Nuhanović, Mjesto: Drummondville, Provincija: Quebec, Canada; Potočna pastrmka (Brown trout native), nije mjerena – ne volim da mučim ribu, prosudite sami, Rijeka St.François, Kanada. Datum ulova: 01. septembar 2013.

Pribor i oprema: štap Amundson Wind Crosser 9 fit. Rola Amundson WindstarWSQ 6/8, Struna Scientific Anglers floating WF8F. Predvez i podvez Scientific Anglers 3X.

Mušica Elk hair caddis. Udica Daichi 1100 br.14

C&R!

rasim web4

rasim web1

rasim web3

Živim u gradu kroz koji protiče ista rijeka St.François, koja je puna ciprinida. Zbog konfiguracije terena moram ići na sami izvor iste vode. Ona izvire na završetku masiva Appalaches, a nastanjena je sa potočnom pastrmkom i jednom vrstom slatkovodnog lososa koji se ovdje naziva Ounaniche ili slatkovodni losos. Ne moram ići rano na vodu, obično dođem oko podne kad ima slabo ribara na vodi, pošto je rijeka puna salmonida. Uz dobru prezentaciju ulov je jako kvalitetan. C&R praktikujem izuzev kada moja supruga poželi, ostavim ponekad jedan lijep primjerak da ga ona spremi za večeru sa društvancem.
Ovaj primjerak je ulovljen oko podneva jednog lijepog septembarskog dana. Slikala je moja supruga, koja je isto dobar ribolovac i moja vječna pratilja u ribolovu. Riba je vraćena u vodu ubrzo nakon slikanja da velika poraste, ko zna možda se opet sretnemo.
Pozdrav iz prelijepe Canade.

Rasim

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*