Potočna pastrmka iz Gradca oko 40cm; Ivan Korhner

Potočna pastrmka iz Gradca oko 40cm; Ivan Korhner

Na komentar Saleta Paunovića na sliku ulova sa Gradca, kada sam postavio na moju stranicu na FB „Bravo Ivane, prelep ulov pošalji nam priču!“ u čemu me je iskopirao u originalu, jer se tako obraćam mušičarima koji hoće da pošalju opis svog ulova. Pa da ga ispoštujem. Retko to radim! Ovo je prelepa riba!

Ivan Korhner, Novi Sad, Srbija; Potočna pastrmka oko 40cm; reka Gradac, Kraljev vir; vreme ulova 05.05.2023. oko11.30. Nakon slikanja vraćena (C&R). Svedok Zvonko.

Oprema koju sam koristio: štap Loop Multi 9 fita, #5 četvorodelni; Čekrk Loop Multi #4-6; Struna Vision Attack WF5F; predvez pleteni Green river Mandić i tippet 0.16mm Gamakatsu

Mušica beli strimer od craft fura na #8 sa otežanjem izrada Zvonimir Pešić Ministar.

Beli strimer od craftfura

Lep dan na vodi, išli smo od man.Ćelije niz vodu do Erozivne brane. Na prelivima je kupila sitnija riba imitacije glogovke u suvoj verziji, a sa strimerima sam probavao u dubljim virovima. Tako je i na početku Kraljevog vira, gde mi je jedna pojurila i ispratila strimera, ali ga nije htela uzeti. Pomerio sam se oko 2m niže i opet zabacio belog strimera. Potočara je uzela strimer u propadanju i lepo se borila oko 2 minuta. Prihvatio sam je u meredov, oslobodio strimera i slikao nekoliko puta. Na kraju me je slikao Zvonko. Nismo je merili, ošacovali smo da ima oko 40cm.

Kolaž puštanja potočare

Slikao je i puštanje ribe.

Ivan

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*