Potočna pastrmka Biogradsko Jezero

Potočna pastrmka Biogradsko Jezero

potocara biogradsko web

Potočna pastrmka Biogradsko Jezero
Biogradsko Jezero – Nacionalni park Biogradska Gora – Crna Gora, 04. april 2014.

Sa grupom iz Rusije sam bio na Biogradskom jezeru. Grupa je bila spin&fly. Jak vjetar na jezeru je bio problem da se mušičari iz belly boat-a, tako da smo se odlučili da varaličarimo sa obale. Ulov je bio fenomenalan.

Lovile su se ribe od pola kilograma do 1.5kg. Sve ribe koje su ulovljene tog dana vraćene su nepovrijeđene nazad u jezero.

U jednom od zaliva primjetili smo veliku pastrmku kako patrolira nedaleko od obale. Sve voblere koje smo imali kod sebe smo probali, ali nije pokazivala interesovanje za njih.

Otišao sam do automobila po mušičarski štap i kutiju sa mušicama. Ranija iskustva sa ovog jezera su mi takva da sam najveće ribe, i ja i drugi ribolovci dobijali na mušice.

Nimfu za koju sam se odlučio je bila damsel nimfa na udici za strimer broj 8 od maslinastog marabua, bez otežanja. Nimfu sam vukao jako sporo. Sigurno sam nekih 3-4 min potezao tih 10ak metara koliko sam sa tog mjesta uspio da zabacim. Riba je uzela na prvi zabačaj. Borba je bila fenomenalna, posle nekih 10ak minuta sam savladao ribu. Nakon slikanja vraćena je nazad u jezero (C&R)

potocara biogradsko pustanje web

Oprema i pribor

Štap Mc Gregor Fly Fishing #7-8
Čekrk Mc Gregor Fly Fishing 8
Kanap Mc Gregor Fly Fishing intermedijalni
Tipet Rio 0.16mm

Nimfa Damsel #8 od maslinastog marabua.

Pozdrav

Miodrag Maki Bulatović

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*