Potočare na majske – Ognjen Tasić

Potočare na majske – Ognjen Tasić

Potocare na majske web

Ognjen Tasić – Ogi, Nemačka; Potočne pastrmke oko 50cm; Rijeka Wiesent u Bajernu Nemačka, Ulovljene sredinom Juna 2014. C&R!

Evo ukratko da opišem ulove koje sam vam obećao. Potočne pastrmke su uhvaćene u rijeci Wiesent-u sredinom Juna. Ona se nalazi u Bajernu u Nemačkoj. Uhvaćene su na imitacije velike majske mušice lične izrade i dio na majskog emerdžera. Predvez je od Stroft-a debljine 0,16mm. Štap je od Sage klase #3. Mašinica je od Waterworks ULA3 sa šnjurum od Ria i klasom #3.

Potocare na majske web3

Potocare na majske web1
Taj dan odnosno zadnjih 10-tak dana su se majske mušice u velikom broju rojile, a i ribe su bile veoma aktivne. Bilo je mnogo ulova od 50cm +/- 2cm. Taj spektakl na toj relaciji traje nekih 10-tak dana. Na površinu se znaju dići čak i kapitalne pastrmke, koje se pretežno love sa strimerima ili većim nimfama. Takve kapitalne se u tom periodu znaju i na suhu mušicu uloviti. Poslije toga bude još po koja mušica (majska) na vodi i vrlo rijetko je pastrmka uzima. Tada uzimaju relativno male jednodnevke. Vrlo malo ima takvih rijeka u Evropi sa ovom količinom majskih mušica.

Potocare na majske web31

Budite pozdravljeni. Bistro!

S poštovanjem Ognjen.

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*