Potočara na mikro-mrava

Potočara na mikro-mrava

Potočara na mikro-mrava

Kraj ovogodišnje sezone, zadnji dani septembra, jesen je došla. Sa urednikom Mušičara pođosmo da zatvorimo sezonu na pastrmke za 2017-tu. Reka Gradac, vodostaj mali i voda prebistra, a riba već namazana svim bojama.

Lov ciljano na samo jednu ribu mi pričinjava neopisivo zadovoljstvo. Pre povratka, u kasnijem dobu dana, odlučujem da pokušam pravariti ribu kod Rokinog izvora (neki ga zovu G vir). Riba kupi insekte tik ispod površine vode.

Najpre sam probao veće imitacije … ništa … kedisa svih veličina … ništa … jednodnevke i opet ništa.

Već je to sat vremena nadmudrivanja. Emerdžeri su je zaintrigirali, ali samo oni zelenog tela, ali nedovoljno da bi se prevarila i uzela. Stiže Ivan do mene i tada na tippet vezujem mrava na 26-tici cimetnog tela napravljenog od Veevus body quilla. Ne vidim gde je muha koliko je mala. Riba kreće i odmah bummm!

Zamaranje je potrajalo, tippet 0.10mm i prihvatanje u meredov. Fotografisanje ribe, imitacije i puštanje u vir. Ivan je bio frapiran da je riba pored svega ponuđenog uzela tako majušnog mrava. Neverovatno kako kaže! Dugo je to ponavljao.

Mikro-mrav na udici #26 Mustad. Telo Veevus body Quill, krila malo CDC pera i crna glava Veevus konac. Telo i glava lakirani.

Ta riba je označila i prestanak  ribolova za mene do naredne godine. Zadovoljno smo krenuli niz vodu prema manastiru Ćelije i parkingu, do auta. Valja nazad za Novi Sad.

Jovan Ognjanović – Ogi

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*