Potočara iz Biogradskog jezera

Potočara iz Biogradskog jezera

Mušičarska liga Crne Gore, jedna sesija je bila na Biogradskom jezeru, a ostale dvije na rijeci Tari tokom prošlog vikenda, jul 2022. Takmičim se za klub SRFFK Maniro, Kolašin. Pripremajući se za treću sesiju odlučio sam da pecam na manjeg strimera kako bi pokušao prevariti ribu i upisati poene. U čamcu smo bili ja i Boško Vulević iz Berana i odlučili smo da odveslamo malo dalje od ostalih čamaca. Duvao je vjetar, pa nije bilo baš lako kontrolisati čamac i često bi nas struja odvukla ka obali.
Posle nekih sat vremena dobijam na štapu veliku potočaru. Osjetio sam samo zastajanje strimera i odmah sam kontrirao. Riba je počela da se brani. Savladao sam je i bila je u meredovu. Došla je na bijelog strimera. Prelijepa potočara duga 44cm. Vrati sam je nakon fotografisanja.
Koristio sam štap Scierra #7, 10ft i na čekrku tonuća struna #7.


BISTRO!

Arso Jeremić

Loading

1 Comment on “Potočara iz Biogradskog jezera

  1. Bravo Arso. Svaki ulov na jezeru mahačem je vredan, jer je to jedan od najvećih problema naših takmičara sa prostora ExYu. Tu gube dobre plasmane. Na takmičenjima na jezeru, skoro uvek, upisuju nule. Ova je baš lepa i zdrava potočara!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*