Poništena Skupština MFS RS

Poništena Skupština MFS RS

ucesnici osnivacke skupstine MFS RS

Poništena Skupština MFS RS
Osnivačka Skupština Mušičarske federacije Saveza ribolovaca Srbije – PONIŠTENA

Na Adi Cigaliji je 24.01.2009. godine održana skupština Mušičarske Federacije saveza sportskih ribolovaca Srbije (MFSSRS). MFSSRS je zaseban organ u odnosu na MFS. MFS i MFSSRS su isti ljudi i koji imaju istu ideju.

Cilj je da bio da se povuče granica između takmičarskog ribolova (MFSSRS) i zadržavanja postojeće autonomije u radu MFS.

Na sastanak, na Adi, su pozvani predstavnici sekcija i klubova koji su osnovali MFS. Došli su mušičari iz Niša, Vranja, Raške, Užica, Aleksandrovca, Novog Sada, Čačka, Valjeva, Beograda, Pančeva, Vranja, … Osnivačka Skupština MFSSRS je protekla u najboljem redu. Izabrana je Skupština, Upravni odbor, Sekretarijat, Forum i koordinatori zona. Sastanak je bio dogovoren u novembru 2008. godine, samo iz jednog razloga – da sva takmičenja u mušičarskom ribolovu budu legalna i priznata. Da bi se formirala reprezentacija koja će zvanično nastupati i braniti boje Srbije u svetu. Za takvo nešto je trebalo vremena pa smo se potrudili da sednicu rano organizujemo da bi dali tačne smernice kako šta treba uraditi. Funkcije i zaduženja su podeljena. Sada je trebalo raditi da se sve ubrza. Ali …

Glavna tema je bila – organizaciju takmičenja u 2009. godini. Zvanično se Srbija može takmičiti na evropskim i svetskim prvenstvima, samo u okviru Saveza Sportskih Ribolovaca Srbije, po zvaničnim FIPS pravilima. Tri kola po Udruženjima, pa zonsko takmičenja. Najbolji sa tih takmičenja formiraju Saveznu Ligu koja bi trebala da krene u junu. Desetorica najboljih iz protekle takmičarske godine u okviru MLS (mušičarska liga Srbije, o kojoj smo izveštavali u 2008 godini) plasiraju se direktno u Saveznu ligu. Savez obezbeđuje obučene sudije, sredstva, medalje,… počevši od zonskih takmičenja. Nakon takmičenja u Saveznoj ligi bira se reprezentacija (5 +1) sa selektorom i kapitenom koja ide na takmičenja u svetu. Pravo da se takmiči ima svako ko je član nekog kluba ili sekcije (klub ili sekcija moraju biti članovi) u okviru SSRS. Takmičar pored toga mora imati godišnju dozvolu za ribolov kao i člansku karticu MFS, a za ligu licencu.

skupstina MFS RS

Komentar novoizabranog predsednika Aleksandra Vučkovića:

– Pripremajući organizaciju Prve osnivačke Skupštine MFSSRS, nenamerno, je došlo do propusta koji je uticao na to da Predsednik SSRS g-din Bošković Dragan, poništi sve odluke sa iste, kao ništavne. Niko od pozvanih na sednicu nije poneo sa sobom ovlašćenja za zastupanje svojih klubova, udruženja, sekcija, osim tri člana USR “Nišava” iz Niša. Taj dokument je meni lično predao Ivan Ranđelović – Ranđa Mixmaster, po završetku sednice i potpisivanju zapisnika. Dokument je bio potreban, kao dokaz, da predstavlja legalno svoj klub, sekciju ili udruženje, ali je mogao da se dostavi naknadno.

Par dana nakon sednice Ivan Ranđelović je obavestio Upravni odbor svog udruženja o nepravilnosti. Nakon obaveštavanja zamenika Ministra za sport i poziva Predsedniku SSRS, dolazi do poništavanja svih odluka. Narednu sednicu zakazaće i voditi Predsednik SSRS, Bošković Dragan, lično sa svojim saradnicima. Ona će biti održana u Beogradu u prostorijama Saveza u narednom periodu.

ucesnici osnivacke skupstine MFS RS

Mi smo se lepo družili na skupu i atmosfera je bila prijatna. Ponovo su se okupili stari prijatelji na jednom mestu, a i neka nova poznanstva su uspostavljena. Bilo je prijatno!

Priredio za objavu Ivan Korhner
Fotografija: Arhiva Mušičara

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*