Polarizacione Solano naočare

Polarizacione Solano naočare

IMG_9418

ZAŠTO NOSITI SOLANO NAOČARE?

• One su opremljene sa UV 400 filterom koji štiti od ultravioletnog zračenja u talasnoj dužini od 200 do 400 nanometara.
• One apsorbuju približno 90% UV zraka.
• One štite od ultravioletnog zračenja (UVR) ali što je bitnije one pružaju zaštitu od još štetnijih UVB zraka (srednjetalasno ultravioletno zračenje) koji podstiču ubrzano starenje kože i zamućivanje stakala.

polarizacija1KADA NOSITI NAOČARE ZA SUNCE?

• Preko leta. Nivo UVR zraka je preko leta približno tri puta viši nego preko zime. Nivo UVB zraka može biti i do deset puta viši.
• Oko podne. 70% štetnih UVB zraka kojima smo izloženi tokom celog dana se javljaju u periodu od tri sata pre i tri sata posle podneva. Najprekomernije izlaganje ovim zracima je na otvorenim prostorima kao što su plaže ili more, jer tu nema objekata koji bi umanjili količinu sunčevih zraka kojima ste izloženi.
• Tokom sportskih aktivnosti. Štetna dejstva sunčevih zraka se povećavaju sa porastom nadmorske visine na svakih 1000 metara. Zbog toga saveti su da se naočare za sunce nose tokom skijanja , jer je refleksija svetlosti od snežnih površina dodatni štetni elemenat.

ZAŠTO SU POLARIZOVANA SOČIVA TOLIKO VAŽNA?

Svetlost reflektovana od glatkih površina, kao što je voda, sneg ili vetrobransko staklo, stvara zaslepljujući bljesak koji čini da boje i oblike vidimo drugačije i tako nam ugrožava jasnoću vida. Solano polarizovana sočiva blokiraju ovakvu vrstu refleksije, obezbeđuju oštriji kontrast slike što je posebno bitno tokom vožnje automobila. Solano polarizovani filteri eliminišu polarizovanu reflektovanu svetlost i propuštaju samo onu svetlost koja je korisna za jasan vid.

http://www.ribolovactradeshop.com/proizvod_detaljno.php?p=1017

Loading