Polarizacione naočare

Polarizacione naočare

02801-225x225h

Polarizacione naočare

Svetlost reflektovana od glatkih površina, kao što je voda, sneg ili vetrobransko staklo, stvara zaslepljujući bljesak koji čini da boje i oblike vidimo drugačije i tako nam ugrožava jasnoću vida.

ZAŠTO NOSITI POLAROID  NAOČARE?

  • One su opremljene sa UV 400 filterom koji štiti od ultravioletnog zračenja u talasnoj dužini od 200 do 400 nanometara.
  • One apsorbuju približno 90% UV zraka.
  • One štite od ultravioletnog zračenja (UVR) ali što je bitnije one pružaju zaštitu od još štetnijih UVB zraka (srednjetalasno ultravioletno zračenje) koji podstiču ubrzano starenje kože i zamućivanje stakala.

KADA NOSITI NAOČARE ZA SUNCE?

  • Preko leta. Nivo UVR zraka je preko leta približno tri puta viši nego preko zime. Nivo UVB zraka može biti i do deset puta viši.
  • Oko podne. 70% štetnih UVB zraka kojima smo izloženi tokom celog dana se javljaju u periodu od tri sata pre i tri sata posle podneva. Najprekomernije izlaganje ovim zracima je na otvorenim prostorima kao što su plaže ili more, jer tu nema objekata koji bi umanjili količinu sunčevih zraka kojima ste izloženi.
  • Tokom sportskih aktivnosti. Štetna dejstva sunčevih zraka se povećavaju sa porastom nadmorske visine na svakih 1000 metara. Zbog toga saveti su da se naočare za sunce nose tokom skijanja , jer je refleksija svetlosti od snežnih površina dodatni štetni elemenat.

polaroid-p8901j-189-800x800

ZAŠTO SU POLARIZOVANA SOČIVA TOLIKO VAŽNA?

Svetlost reflektovana od glatkih površina, kao što je voda, sneg ili vetrobransko staklo, stvara zaslepljujući bljesak koji čini da boje i oblike vidimo drugačije i tako nam ugrožava jasnoću vida. Solano polarizovana sočiva blokiraju ovakvu vrstu refleksije, obezbeđuju oštriji kontrast slike što je posebno bitno tokom vožnje automobila. Solano polarizovani filteri eliminišu polarizovanu reflektovanu svetlost i propuštaju samo onu svetlost koja je korisna za jasan vid.

Predlog: Polaroid P7228C
Odličan unisex sportski model P7228C sa crnim plastičnim ramom. Naočare poseduju braon polarizovana stakla koja se u velikoj meri razlikuju od tradicionalnih stakala sunčanih naočara. 100% ORIGINAL. Polarizirana stakla se sastoje od sedam slojeva i u sredini ovog sloja se nalazi najvažniji element polarizirajući filter svetlosti. UV filtri pružaju 100% zaštitu od UVA, UVB i UVC zraka do 400 nanometara. Sunčani zraci se kreću u valovima koje u trodimenzionalnom prostoru vibriraju u svim pravcima, ali uglavnom u dva pravca: horizontalno i vertikalno. Horizontalna svetlost stvara optičke smetnje i zaslepljuje. Polarizovana stakla blokiraju vodoravne svetlosti. Uz naočare dolazi i tvrda futrola sa krpicom za čišćenje stakla. (http://www.suncanenaocare.co.rs/sportske-naocare/polaroid-p7228c)

498c3b459ccff65f7900918930db5560-800x800

 

*ISTORIJA POLAROID-A

Dr. Edvin Land, osnivač Polaroid korporacije rođen je 1909 godine i od malih nogu bio je opčinjen svetlošću. Njegova fascinacija kaledioskopima i stereoskopima, kombinovana sa željom da se igra sa svetlom i kontroliše ga, dovela je Edvina do otkrića prvog sintetičkog polarizovanog materijala za komercijalnu upotrebu. Ovo otkriće desilo se 1929 godine i nije bilo jedino. Dr. Land je tokom svog života registrovao 535 patenata. Polaroid korporaciju osnovao je 1937. godine i prvi par naočara je prevazišao sva očekivanja do kraja te dekade. Tražnja je bila visoka i proizvodnja se proširila izvan granica Amerike u Evropu i Aziju. Polaroid je nastavio sa istraživanjima i tako je došlo do stvaranja prvog instant fotoaparata na svetu koji je osvojio tržište 1948. godine. Upravo ovaj proizvod je proslavio Polaroid i učinio ga poznatim u celom svetu. Međutim, pored njega ova kompanija je proizvela i druge značajne proizvode kao sto su: instant film za x zrake, vojni uređaji za noćno posmatranje i drugi. Tokom tok produktivnog i inovativnog perioda Polaroid je zaslužio reputaciju najinovativnije fabrike svog vremena.
Sa: www.sportskiribolov.co.rs/ribolovacki-pribor-oprema/polarizacione-naocare-ribolov

Priredio IK/OnlineMušičar

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*