Pojas kod mušičarenja iz vode

Pojas kod mušičarenja iz vode

rusty

Pojas kod mušičarenja iz vode
Pojas na kombinezonu – Wading belt

Tokom ribolova (mušičarenja) treba da uživate. Nijednog momenta svoju bezbednost i život ne smete da dovedete u pitanje, posebno ako lovite mahačem iz vode. Opasne su dublje vode, mada i na manjim vodama ima dubokih mesta (virova) gde se zadržavaju ribe i često tu lovimo.
Poseban oprez, pre nego uđete (zagazite) u vodu, treba da bude posvećen đonu vaših cokula ili čizama, te da li vam je pojas oko struka stegnut. Kvalitetan filc na cokulama sprečava klizanje, a stegnut pojas ne dozvoljava da se u slučaju prevrtanja u vodu spreči ulazak vode u nogavice. Te „sitnice“ mogu da vas spasu od neugodnih klizanja, padanja u vodu, plivanja, potapanja, pa i onog najgoreg. Vodite računa o svojoj bezbednosti!

WA92103_0_WA92102_Wading_Belt RT_Deluxe_Wading_Belt vision-support-belt Scierra_CC3_XP_Waist

Pojas na kombinezonu dolazi uz kupljeni kombinezon i obično je traka (kaiš) širine do 8cm sa kopčama na kraju, koji je izrađen od kordure. Dobar je i siguran kada se pravilno podesi – stegne, ali je moja preporuka da uzmete poseban pojas sa proširenjem i ojačanjem na sredini koji se postavlja tako da proširenje dođe na leđa. Taj pojas će vas štititi od ulaska vode u kombinezon u slučaju pada, ali i fiksirati leđa, te dugo stajanje i mušičarenje iz vode učiniti komfornijim.
Na pojasu se nalaze tkzv. „D alke“ za koje možete zakačiti štap za hodanje i meredov, te mrežu za ulovljenu ribu (ako je dozvoljeno poneti ulov).

swbiuyt s7_831190_999_01 xbackmagic.jpg.pagespeed.ic.rMwf4lnWoM 60114.1_6

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Simms pojas

Sve poznate svetske firme koje proizvode opremu za mušičarenje imaju u ponudi i pojaseve. Cene su u zavisnosti od firme do firme od 10-100 eura

Ako mušičarite na velikim rekama koristite kvalitetnu obuću (đon sa filcom i klinovima – studs), dobre kombinezone, pojas i štap za ispitivanje terena (wadding stuff).

picsimmslw5 2-400-F-FT10 994_101_1 fishpond-rio-grand
Moja preporuka da se na velikim i jakim rekama koristite porede gore navedenog još i pojas ili prsluk za spasavanje (o tome drugom prilikom).

ffmp-120300-forum-01

Priredio IK/OnlineMušičar
Foto: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*