Početak sezone na pastrvu 2016.

Početak sezone na pastrvu 2016.

pastrva web4

Početak sezone na pastrvu 2016.
Drenažni kanal hidrocentrale Dubrava na Dravi u Međimurju

Pošto nisam stigao da otvorim sezonu 01.03. i odem na vodu, zbog poslovnih obaveza, odlučio sam to učiniti u srijedu 02.03.2016. Nisam se pokajao!

Završio sam malo ranije sa poslom i brzo na vodu isprobati nove gamaruse sa tungsten realistik otežanjem koje sam pripremio za početak sezone. Po dolasku na vodu (drenažni kanal hidrocentrale Dubrava na Dravi u Međimurju) šetam uz vodu da pronađem koju veću ribu i da je pokušam prevariti.
Poslije stotinjak metara ugledam prve ribe te se pažljivo spuštam do vode da ih ne preplašim. Nakon nekoliko preciznih spuštanja gamarusa pred usta riba žnora zastaje i zatežem prvu ribu. Nekoliko minuta nadmudrivanja sa ribom hvatam je u podmetač fotografiram i mjerim. Ima točno 40cm.

pastrva web1 pastrva web2

Zatim se spuštam nizvodno u potrazi za još jednom ribom. Usput pokušavam prezentirati gamarusa još nekolicini riba koje se plaše i bježe uzvodno. Ugledam ribu puno većih dimenzija od ove prve i ponovo se prikradam ribi te nakon nekoliko spuštanja gamarusa u blizinu ribe žnora ponovo zastaje i zatežem u “tvrdo”. Riba iskače iz vode te u prvom naletu izvlači čitavu žnoru i još nekoliko metara backinga. Krećem za ribom i 200 metara nizvodno riba je napokon u podmetaču. Fotografiram je, a nakon toga mjerim. Ima punih 50cm.

pastrva web3
Idem natrag prema autu sa ribom koju sam uzeo da obradujem prijatelja koji danas nije mogao ići u ribolov. Tako je uspješno počela nova sezona, a ekstra otežani narandžasti gamarus se još jednom pokazao kao dobitna kombinacija za ribolov na ovoj vodi.

realistik gamarus

Bistro!

Danijel Vrbanić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*