Počele pripreme mušičarske reprezentacije BiH

Počele pripreme mušičarske reprezentacije BiH

FF-svjetsko-reprezentacija web2

Počele pripreme mušičarske reprezentacije BiH

Na Plivskom jezeru, održan je sastanak selektora Igora Gromilića i reprezentativaca BiH u disciplini “mušičarenje” sa predsjednikom SRS BiH Indirom Melićem i predsjednikom izvršnog komiteta Đorđem Klepićem. Sastanku su prisustvovali Ivica Tomičić, predsjednik takmičarske komisije SRS BiH i međunarodni organizator prvenstva Denijal Selimović.

Tema sastanka je bila aktivnosti Izvršnog komiteta u organizaciji 35. Svjetskog prvenstva u mušičarenju koji se održava u Jajcu od 16. do 21. juna 2015.

Reprezentativcima je prezentovan plan i kalendar priprema reprezentacije koji je podnio selektor Igor Gromilić sa svojim pomoćnicima Milom Kerkezom i Sejom Alijagićem.

Nakon toga u raspravu su se uključili i reprezentativci koji su svojim prijedlozima pokušali dati svoj skromni doprinos za bolju organizaciju prvenstva.

FF-svjetsko-reprezentacija web1

Nakon rasprave donešeni su sljedeći zaključci:

• Reprezentativci BiH mogu individualno trenirati na svim stazama gdje će se održati prvenstvo uz prethodnu najavu selektoru i predsjednicima udruženja
• Potrebno je hitno zatvoriti staze i vršiti pojačan nadzor na tim stazama radi sprečavanja krivolova
• Edukaciju sudija mjerača potrebno je nastaviti u narednom periodu radi spriječavanja radnji koje su se dešavale na proteklim prvenstvima (domaće lige i Evropsko prvenstvo)
• Izvršiti nabavku jednobraznih odjela za reprezentativce i Izvršni komitet
• Obezbjediti sredstva za troškove reprezentativaca nastale prilikom odlaska na treninge i nabavku opreme.
• U cilju ostvarenja što boljeg uspjeha naše reprezentacije nema potrebe za poribljavanjem staza prije prvenstva sem Plivskog jezera
• Poribljavanje staza izvršiti nakon završetka prvenstva kao nagradu lokalnim udruženjima za doprinos u organizaciji prvenstva.

Pravo učešća na ovogodišnjem prvenstvu ostvarili su sledeći takmičari koji čine reprezentaciju BiH: Aco Đukić, Jovo Dević, Saša Jeremić, Borislav Šmanja, Siniša Bovan i Samir Kalušić.

Na kraju svi reprezentativci su iskazali zadovoljstvo što je po prvi put organizovan jedan ovakav sastanak gdje su mogli prezentovati svoje ideje za boljom organizacijom prvenstva i predstaviti svoje zahtjeve radi postizanja što boljeg plasmana na prvenstvu.

http://www.bistrobih.ba

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*