Pirane u reci Tamiš?

Pirane u reci Tamiš?

Vladimir-Delja-pirana-u-Tamisu web1

Pirane u reci Tamiš?

Vladimir Delja upecao je ribu koja ima karakterističnu vilicu i zube poput one mesožderke koja pliva u vodama Amazona. Krajnje neobična riba za ovaj deo sveta u nedelju je zagrizla udicu gradskog većnika zaduženog za ekologiju Vladimira Delje.
On je u Tamišu, na kilometar uzvodno od Železničkog mosta, na levoj obali u plićaku dubine oko pola metra, koristeći takmičarac i plovak, upecao ribu koja veoma liči na piranu.

– U pitanju je riba koja po svim karakteristikama podseća na piranu, pre svega po karakterističnoj vilici i zubima koje ima. Očigledno je da se s promenama klime menja nešto i u životinjskom svetu Tamiša. Uhvatio sam ribu koja podseća na piranu. Nisam u potpunosti siguran da je to baš pirana. Ipak, bavio sam se akvaristikom i, na osnovu mojih iskustava, mogu da kažem da neodoljivo podseća na tu vrstu. Riba je uhvaćena uzvodno od Železničkog mosta prema Jabuci – izjavio je Delja.

Vladimir-Delja-pirana-u-Tamisu web

Delja je naveo da je upecao samo jednu ribu, a kao mamac koristio je crviće. Ribu nije sačuvao, ali je ona izvađena iz vode.

Pirane ili njihov bliski rođak paku, već su hvatane na području Vojvodine. Ihtiolozi, koji su ovakve ulove komentarisali u okviru „Fejsbuk” grupa posvećenih ribolovu, objašnjavaju da su to najverovatnije ribe puštene iz akvarijuma.

B92

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*