Pančevac Milan Martić prvak Srbije

Pančevac Milan Martić prvak Srbije

Fotografija0074-webPančevac Milan Martić prvak Srbije u pecanju (mušičarenju)

PANČEVO, 14. maj 2015. (TV Pančevo) – Sportski ribolovac iz Pančeva Milan Martić prvak je Srbije u mušičarenju, a nagradu za svu svoju ljubav i strast prema pecanju dobiće odlaskom na Svetsko prvenstvo u ovoj ribolovačkoj disciplini.

Više od 30 reprezentacija učestvovaće na ovoj svetskoj smotri mušičara koje se održava u Bosni i Hercegovini od 15. do 21. juna.

Milan Martić ribolovom se bavi više od 40 godina, a kako kaže, isto toliko traje i njegova pasija prema mušičarenju. On je opisuje kao disciplinu kojom kada jednom počnete da se bavite ostajete u njoj ceo život.

– Savez sportskih ribolovaca je u okviru Ministarstva sporta, znači i mi smo neki sportisti. Mušičarenje je jedna od četiri discipline u sportskom ribolovu. Specifičnost za mušičarenje je sam način ribolova, peca se na imitacije mušica, račića, riba, veštačkih mamaca napravljenih uglavnom od dlake, perja i raznih drugih veštačkih materijala. Ne volim da kažem da je mušičarenje elitni način ribolova, međutim, jeste najzahtevniji zato što u ovim običnim načinima ribolova vi hranite ribu, pecate na gliste, na žive ribice, na mamce koje ribe inače jedu, a ovde se riba vara na imitacije. Samim tim je i zahtevnije, izjavio je Milan Martić, pančevački ribolovac.

Pančevci se mogu pohvaliti da imaju sugrađanina koji je prvak Srbije u pecanju. Martić je do titule u disciplini mušičarenja došao na prvenstvu koje se tokom marta i aprila održavalo na rekama Gradac kod Valjeva i Sokobanjskoj Moravici. U pet kola takmičenja bio je najbolji i zasluženo došao do naslova šampiona države za 2015 godinu.

Najbolji u Srbiji 2015
Drugi Petrović, prvi Martić i treći Latović

– Prvenstvo u mušičarenju se uvek odvija na rekama koje imaju pastrmku i lipljan, na našim takmičenjima boduju se samo ove dve vrste kao ribe koje se važe. Mada, napomenuo bih da poslednjih decenija mušičarenje se raširilo na sve vrste voda i sve vrste pecanja, istakao je Martić.

Martić je član reprezentacije Srbije, koja će prvi put u istoriji učestvovati na Svetskom prvenstvu u mušičarenju. Do sada je prijavljeno više od 30 nacionalnih ekipa, svaka sa pet takmičara, a za prvi i istorijski nastup reprezentacije Srbije Milan Martić kaže da bi uspeh bio svaki plasman osim poslednjeg mesta.

– Konačno će reprezentacija Srbije učestvovati na Svetskim prvenstvima u mušičarenju, a ovo je 35. To je ozbiljno takmičenje sa tradicijom. Pokušavali smo već dva puta da dođemo do toga i konačno smo ove godine uspeli uz podrške u Savezu. Bolje smo se organizovali i izneli državno prvenstvo, na kojem sam pobedio, okupili ekipu i od 15. do 21. juna idemo na Svetsko prvenstvo. Trenutno je prijavljena 31 ekipa i 155 takmičara. Peca se na četiri reke – Sani, Sanici, Plivi i Vrbasu i jedan sektor je pecanje na jezeru iz čamca na Plivskom jezeru. Mi smo debitanti i sve osim poslednjeg mesta je uspeh. Ja se lično nadam nekom boljem plasmanu, recimo da uđemo u prvih 100 mušičara na svetu, rekao je Milan Martić.

Trideset peto Svetsko prvenstvo u mušičarenju će se od 15. do 21. juna održavati na pet reka i jezera u Bosni i Hercegovini, a i Pančevo će imati svog predstavnika, prvaka Srbije Milana Martića.

Preuzeto sa (http://rtvpancevo.rs)

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*