Otvor sezone 2022. na pastrmke

Otvor sezone 2022. na pastrmke
Sa otvora na Gradcu prošle godine

Dugoočekivani otvor sezone 2022. na pastrmke je stigao. Od sutra 01. marta 2022. možete loviti pastrmke (u nekim državama je otvor tek za mesec dana, pa se raspitajte). Neki su sezonu otvorili za prethodni vikend u subotu 26.02. ili nedelju 27.02. malo pre zvaničnog otvora.

Ja ću ove godine, po tradiciji s prijateljima, na Gradac kod Valjeva najverovatnije 01. marta. Ekipa koja vodi EKOD Valjevo priprema svečano otvaranje sezone uz druženje mušičara na Šarenom platnu u nedelju 06. marta 2022. Pridružite se, pa se vidimo na vodi!

Ako još niste, sada je vreme da se pregledaju i poprave wadersi, cokule i upotpuni pribor. Kutije s muhama treba popuniti novim muhama, nimfama i strimerima i izvršite posljednje pripreme.

Moje kutije sa strimerima, suvim muhama i nimfama

Prolećno mušičarenje će se najčešće odvijati po visokom vodostaju, mutnoj i hladnoj (siera) vodi, pa i o tome treba voditi računa. Riba je sada uglavnom na dnu, pa je treba tražiti nimfama i strimerima, dok se u retkim trenucima u toplijem delu dana zna podići i na suve mušice. Na pastrmkama zna biti i pijavica. Toplo i slojevito se obucite i ponesite rezervnu odeću.

Bistro u novoj sezoni!

Urednik Ivan Korhner

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*