Otvor na reci Gradac 2011.

Otvor na reci Gradac 2011.
Redovna potočara iz reke Gradac - tih dana za otvor
Redovna potočara iz reke Gradac – tih dana za otvor

Otvor na reci Gradac 2011.

Nas trojica Bugara (Lačezar Minev, Dančo Savov i Atanas Kurtev) smo na ovoj reci prvi put i nismo znali na što se peca, ni kakva je voda. Videli smo na musicarenje.com reportažu od prošle godine. Od Sofije do Valjeva i reke Gradac je bilo šest sati puta, po hladnom vremenu i snegu koji je padao.

Kada smo došli dočekao nas je moj drug Smiljke iz Valjeva. Pričali smo o reci i o tome koja su dobra mesta za pecanje. Došli smo na zvanični svečani otvor 5. marta na reku i pecali do 18,00 sati, sve dok se videlo. Bilo je puno snega na obalama, ali je voda Gradca bila odlična!

Gradac s obalama prekrivenim snegom
Dančo Savov, Lačezar Minev i Atanas Kurtev
Bivak na Šarenom platnu pod snegom
Gradac – Šareno platno

Uhvatili smo puno ribe na nimfu i suvu muhu. Ja sam uhvatio za jedan dan oko 70 komada pastrmki od 26 – 38cm. Nisam uhvatio trofejnu ribu, ali sam bio prezadovoljan. Pecali smo na nimfe #16 – #18 urađene na Jig udicama bez kontrakuke i tungsten glavom 3 – 3.5 – 4mm, crna i žuta (zlatna).

Pastrmka s nimfom na koju smo puno lovili
Lepa pastrmka
Pastrmka na snegu – sve ribe su vraćene. C&R!

Riba je najbolje radila na fazanku i orange nimfu s crnom glavom. Tehnika je bila lov nimfom s malim indikatorom i tippetom 0.11 – 0.13mm fluorocarbon. Štapovi su bili 2.70 m, #3 – 4 . Videli smo na vodi 6 – 7 mušičara koji su isto bili zadovoljni ulovima. Prespavali smo u Bivaku na Šarenom platnu uz druženje s prijateljima do kasno u noć.

Dančo Savov
Atanas Kurtev
Autor teksta i fotki Lačezar Minev

Sutradan smo uhvatili isto tako puno ribe. Na vodi smo sreli i urednika magazina Mušičar – Ivana Korhnera i još par mušičara.

Dančo s urednikom Mušičara Ivanom Korhnerom
Akcija
Potočara
Gradac
Uzela je nimfu – zamaranje
Gradac – most

Svi smo prezadovoljni hranom, spavanjem i sa svim drugim sadržajima, a najviše mušičarenjem na reci Gradac. Bilo je perfektno, a ja i moji drugari smo super zadovoljni svime što smo doživeli na reci Gradac!

Izgled reportaže na stranicama Mušičara broj 19.

Hvala svim ljudima koji su bili sa nama na reci Gradac i omogućili nam da nam bude ovako lepo.

Pozdrav!

Autor: Lačezar Minev

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*